Xiaomi Mi CC9 Pro dostane 108 Mpix fotoaparát

Výrobca začína lákať na dalšiu novinku série Mi CC9. Ponúkne fotoaparát s viac než 100 Mpix rozlíšením a 5-násobným optickým zoomom. Poznáme aj dátum príchodu.

Na čínskej sociálnej sieti Weibo pribudla upútavka na Xiaomi Mi CC9 Pro. Pôjde o lepšie vybaveného súrodenca Mi CC9 (základné info), ktorý mal premiéru začiatkom leta. 

Nové Xiaomi spoznáme 5. novembra a podľa zverejneného obrázka, ktorý zobrazuje zadnú časť s fotoaparátmi, ponúkne 108 Mpix hlavný snímač aj teleobjektív s 5-násobným optickým priblížením. Vzadu vidno až päť kamier a dve LED diódy.

Už pred dvomi mesiacmi sme vás informovali, že Xiaomi pracuje na štyroch smartfónoch so 108 Mpix fotoaparátom. Jedným z nich tak bude Mi CC9 Pro. Očakáva sa, že pôjde o Samsung ISOCELL Bright HMX sensor vyvinutý v spolupráci so Xiaomi. Vďaka technológii Tetracell, ktorá skladá štyri pixely do jedného, bude 108 Mpix snímač vytvárať výsledné 27 Mpix fotografie.

Prvým smartfónom s tak vysokým rozlíšením bol Xiaomi Mi Mix Alpha s displejom obtočeným takmer okolo celého tela telefónu. 

Zdroj: weibo.com

Diskusia k článku:

Celá diskusia 2 príspevky