Xiaomi láka na revolučnú batériu a nový čipset zrejme vlastnej výroby

Grafiky na sociálnej sieti Weibo lákajú na novú čip, ktorý si Xiaomi zrejme vyrobilo vo vlastnej réžii. Zároveň spomínajú aj revolučnú batériu, ktorá by vďaka novej technológii mala priniesť viacero výhod.

Čínske Xiaomi uvedie 29. marca ďalšie novinky, kde sa očakáva predstavenie smartfónov Xiaomi Mi 11 Pro, Mi 11 Ultra a Mi 11 Lite. V súvislosti s nimi sa spomína viacero noviniek, na ktoré teraz lákajú aj oficiálne grafiky. Objavili sa na sociálnej sieti Weibo. Prvá z nich má zachytávať revolučnú kremíkovo-kyslíkovú anódovú batériu, ktorá sa spomína v súvislosti s modelom Mi 11 Ultra. 

Nová technológia Si-O2 na ktorej je batéria postavená pomôže ušetriť rozmery, vďaka čomu môže byť telefón tenší. Zároveň má ponúknuť ešte rýchlejšie nabíjanie. Druhá zverejnená grafika láka na nový čip, pri ktorom slogan spomína slovo šťastie. 

Špekuluje sa, že tým výrobca chce naznačiť príchod čipu vyrobeného vo vlastnej réžii. Mohlo by ísť o nástupcu Surge S1 SoC, ktorý Xiaomi predstavilo ešte v roku 2017. Všetko podstatné sa dozvieme už o pár dní.

Zdroj: Weibo

Diskusia k článku:

Začať diskusiu