Xiaomi je prvýkrát v trojke najväčších dodávateľov smartfónov

V treťom štvrťroku 2020 celosvetová dodávka smartfónov dosiahla 348,0 milióna kusov, čo predstavuje medziročný pokles o 1 %. Huawei sa prepadá, Xiaomi rastie.

Tretí tohtoročný kvartál sa niesol v znamení oživenia trhu, čo sa prejavilo 22 % medzikvartálnym nárastom dodávok smartfónov. V medziročnom porovnaní však ide pri celosvetových dodávkach 348 miliónov kusov o 1 % pokles.

Vedenie opäť získal s počtom 80,2 mil. kusov Samsung, Huawei sa s 51,7 miliónmi smartfónov prepadol na druhé miesto. Prvýkrát sa firma Xiaomi umiestnila v prvej trojke, za čo vďačí 47,1 miliónom dodaných smartfónov, čo predstavuje 45 % medziročný rast.

Kedysi svetová dvojka Apple sa musí zmieriť so štvrtou priečkou, pretože podľa agentúry Canalys, ktorá správu zverejnila, dodal na svetový trh "iba" 43,2 milióna iPhonov, teda o 1 % menej než pred rokom. Rebríček top päťky dodávateľov uzatvára firma Vivo s 31,8 mil. dodaných kusov. Za ním nasleduje Oppo (31,1 mil.), Realme (15,1 mil.) a Lenovo (10,2 mil.). 

Reštrikcie USA voči spoločnosti Huawei sa výrazne odrazili v množstve dodaných zariadení. V Európe, ktorá je dôležitým trhom, poklesli dodávky Huawei o 25 %, zatiaľ čo spoločnosti Xiaomi vzrástli o 88 %.

Zdroj: canalys.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu