Xiaomi a Leica oznámili spoluprácu. Nový vlajkový model príde v júli

V júli príde nová éra v mobilnom fotografovaní. Tvrdí to Xiaomi v správe, v ktorej oznámilo začiatok dlhodobej strategickej spolupráce so svetoznámou firmou Leica.

Legendárna značka Leica Camera sa už v minulosti spojila s viacerými výrobcami smartfónov a pomohla pri vývoji softvéru alebo bola dodávateľom optiky. Teraz sa firma spája so značkou Xiaomi. Prvý smartfón, na ktorom sa Leica podieľa, príde na trh v júli tohto roka. 

Okrem všeobecných fráz sme sa z tlačovej správy Xiaomi nedozvedeli nič konkrétne, no je isté, že sa môžeme tešiť na kvalitný fotoaparát, ktorý bude mieriť na vrchol rebríčka fotomobilov. Špekuluje sa, že prvým modelom by mohla byť pripravovaná vlajková loď Xiaomi 12 Ultra

Sme zvedaví, či nový smartfón prinesie aj optiku Leica, ako tomu bolo napríklad v prípade Huawei, čo by mobilnú fotografiu naozaj posunulo na inú úroveň, alebo sa dočkáme len vyladeného softvéru. Samotná firma Leica už v minulom roku priniesla na svet svoj vlastný smartfón. Bližšie informácie sa dočítate v článku Leitz Phone 1: smartfón značky Leica s 1'' obrazovým snímačom.

Zdroj: mi.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu