Xiaomi 13 Ultra dostalo nové príslušenstvo pre profesionálne fotografovanie

Top model Xiaomi patrí aktuálne medzi najlepšie fotomobily. Výrobca teraz prináša nové príslušenstvo, ktoré uľahčuje snímanie a posúva ho na profesionálnejšiu úroveň.

Xiaomi 13 Ultra (základné info) sa na Slovensku oficiálne nepredáva a pravdepodobne ani nebude. Záujemca o tento model musí využiť dovoz zo zahraničia. Čo je určite veľká škoda, pretože ponúka výbornú fotovýbavu. 

Všetky zadné snímače (hlavný širokouhlý, teleobjektív a periskopický teleobjektív) ponúkajú 50 Mpix rozlíšenie. Nechýba im optická stabilizácia obrazu (okrem širokouhlého objektívu) ani automatické zaostrovanie a pokrývajú ohniskové vzdialenosti od 12 mm až po 120 mm. Foto zostave kraľuje hlavný fotoaparát s 1-palcovým obrazovým senzorom Sony IMX989 a premenlivou clonou f/1.8 a f/4.0. 

Snímanie fotografií a nahrávanie videí môže byť vďaka novému príslušenstvu pohodlnejšie. Grip v bielom prevedení sa jednoducho pripevní na zadnú stenu telefónu a poslúži na istejšie uchopenie zariadenia v ruke, takže budete mať pocit ako pri používaní digitálneho fotoaparátu. 

Dvojpolohová spúšť fotoaparátu po prvom zatlačení snímku doostrí, druhým zhotoví. Otočné koliesko okolo spúšte slúži na približovanie scény. Súčasťou príslušenstva je adaptér na fotomodul s krytom objektívu. Nemusíte sa tak báť, že si sklíčko poškriabete. 

Grip pre Xiaomi 13 Ultra v bielej farbe sa predáva v domácej Číne za 999 CNY, čo je približne 126 eur. Či sa produkt dostane aj do Európy, nie je teraz známe. 

Zdroj: weibo.com/Xiaomi

Diskusia k článku:

Začať diskusiu