Xbox ponúka streamovanie hier na mobily

Novinka na rozdiel od konkurencie podporuje prenos obrazu aj prostredníctvom mobilných sietí. Okrem hrania hier môžete konzolu na diaľku aj spustiť. Má však určité obmedzenia a minimálne nároky na internetové pripojenie.

Microsoft pred pár dňami spustil preview verziu svojej novej streamovacej služby, ktorá dokáže prenášať obraz z konzoly na displej vášho mobilu s Androidom. Ide o niečo podobné ako Remote Play od Sony, ktoré pred časom jeho podporu rozšírilo na všetky smartfóny.

Viac sme sa téme venovali v článku PS4 Remote Play je už dostupné pre všetky androidy. Xbox Game Streaming vám umožní na diaľku spustiť konzolu a hrať obľúbené hry.

Novinka funguje buď doma, alebo na cestách cez mobilné dáta. Tým sa líši od Remote Play, ktoré zvláda len prenos prostredníctvom spoločnej Wi-Fi siete. Podmienkou je zariadenie minimálne s Androidom 6.0, akákoľvek konzola Xbox One, internetové pripojenie s rýchlosťou 10 Mbps pre sťahovanie a 4,75 Mbps pre nahrávanie dát. 

Streamovať je možné iba hry vyrobené pre Xbox One. Žiadne iné tituly, ktoré vyšli v spätnej kompatibilite, nie sú podporované. Novinka neprinesie žiadne zázraky, pretože stream je závislý na internetovom pripojení. Hodí sa skôr pre hry, kde hráčom nebude prekážať oneskorenie obrazu.

Xbox Game Streaming je zatiaľ iba v testovacej fáze hráčom z USA a Veľkej Británie. Po úspešných testoch sa očakáva rozšírenie aj pre ďalšie krajiny. 

Zdroj: Xbox.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu