Xbox aplikácia príde aj na staršie Samsung TV, hrať bude možné bez konzoly

Služba umožňujúca hranie hier na TV bez konzoly bola istý čas exkluzívna iba pre modelový rad Neo QLED 8K, Neo QLED 4K a QLED z roku 2022. Už čoskoro poteší aj majiteľov starších modelov.

Samsung koncom júla na svojich televízoroch sprístupnil aplikáciu Xbox, ktorá umožnila majiteľom hrať hry prostredníctvom Game Passu aj bez konzoly. Službu sme vyskúšali aj v našej recenzii Samsung TV a Game Pass: ide to aj bez Xbox konzoly. Novinka však bola obmedzená len na aktuálny modelový rad Neo QLED 8K, Neo QLED 4K a QLED. 

To sa prirodzene nepáčilo hlavne majiteľom minuloročných QLED TV. Teraz však majú dôvod na radosť, pretože aplikácia Xbox bude dostupná aj na QLED televízoroch z roku 2021. Rozšírenie služby bude prebiehať postupne do konca roka. Na hranie bude potrebné minimálne pripojenie s rýchlosťou 20 Mb/s, predplatné Game Pass vo verzii Ultimate a ovládač. 

S aplikáciou bez problémov fungujú ovládače od Xboxu, PlayStation, ale podpora je o niečo širšia a zahŕňa aj niekoľko ďalších modelov. Predplatné Game Pass vám dá za mesačný poplatok prístup k stovkám hier, ktoré môžete hrať prostredníctvom cloud streamingu. V prípade, že si ho nekúpite, cez aplikáciu Xbox sa dá hrať zadarmo free-to-play hra Fortnite. 

Zdroj: news.xbox.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu