Withings ScanWatch zaznamenajú EKG aj spánkové apnoe

Nový model hybridných hodiniek ponúkajú výstrahy pro poruchách srdcového rytmu a detekciu apnoe v spánku, ktorá môže negatívne ovplyvniť celkový zdravotný stav.

Withings ScanWatch sú zamerané na sledovanie zdravia, najmä srdca a dýchania. Možnosti zaznamu činnosti srdca inteligentnými hodinkamu už nie sú ničím novým, no tieto hodinky vás ako jedny z mála na arytmiu samé upozornia (podobne ako Apple Watch 5). 

Nielen keď je srdcová frekvencia príliš vysoká alebo nízka, ale aj pri nepravidelnom rytme. Algoritmus v novinke bol vyvinutý v spolupráci s kardiológmi a analyzuje srdce 24 hodín denne. Zaznamenané dáta viete zdieľať so svojím lekárom. 

Druhou významnou funkciou je sledovanie spánkového apnoe. Ide o poruchu regulácie dýchania, pacient počas spánku prestane na niekoľko sekúnd dýchať.

O syndróme spánkového apnoe hovoríme vtedy, ak sú prestávky v dýchaní dlhé aspoň 10 sekúnd a vyskytujú sa častejšie než 10-krát za hodinu. Apnoe negatívne ovplyvňuje celkový zdravotný stav a môže pre človeka znamenať závažný problém. 

Pomocou zabudovaných senzorov SpO2 sledujú hodinky saturáciu kyslíkom, takže ráno po probudení si v záznamoch môžete pozrieť, či počas spánku došlo k apnoickej epizóde. 

Hodinky poslúžia na tradičné meranie fyzickej aktivity, pričom automaticky rozpoznajú chôdzu, beh, plávanie, niektoré druhy cvičení aj spánok. Sú vodeodolné a pomocou GPS zo spárovaného smartfónu vidíte aj tréningové trasy. Sledujú spálené kalórie prejdenú vzdialenosť a zobrazia doručené notifikácie. 

Hodinky nemajú dotykový displej, ovládate ich cez otočnú korunku. Všetky modely dostaly PMOLED displej, ktorý chráni zafírové sklo odolné voči poškriabaniu. Dobíjacia batéria ponúka jedno nabitie 30-dňovú výdrž. 

Withings ScanWatch budú k dispozícii v dvoch veľkostiach ciferníka 38 mm a 42 mm v bielom a čiernom prevedení. Cena menšej verzie je stanovená na 249 eur, za väčší model si výrobca vypýta 299 eur. Dostupnosť v Európe je naplánovaná na druhý kvartál 2020. Kompatibilné sú s Androidom a iOS.

Zdroj: withings.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu