Windows 365: prvý operačný systém od Microsoftu na báze cloudu

Microsoft pokračuje vo veľkých oznámeniach a prináša Windows 365. Ide vlastne o cloudovú verziu nového Windows 11, ktorou chce osloviť najmä firmy v podobe mesačného predplatného.

Minulý mesiac sme vás informovali o tom, že nový Windows 11 je zameraný na jednoduchosť a môžete ho získať bezplatne. Okrem toho ponúkne prvýkrát natívnu podporu Android aplikácií a úplne nový Microsoft Store. Teraz sme sa počas Inspire konferencie dočkali ďalšieho ohlásenia, ktorým bol Windows 365.

Nejedná sa však o ďalší, úplne nový operačný systém. Ide o prvé licencované cloudové riešenie od Microsoftu, ktoré vám umožní využívať Windows 11 na báze predplatného. 

Ak si ho zaplatíte, môžete sa pripojiť na virtuálny počítač, kde beží nový Windows 11 a využívať tak jeho funkcie. Ide však o riešenie určené skôr firmám, ktorým uľahčí otázku týkajúcu sa IT. Stačí sa pripojiť na cloud a o všetko ostatné sa postará Microsoft. Firma rozhodnutie priniesť Windows na cloude odôvodňuje tým, že počas pandémie stúpol záujem o rôzne digitálne riešenia vo viacerých odvetviach. 

Windows 365 bude k dispozícii 2. augusta vo verzii Business a Enterprise. Cena by mala byť stanovená na základe počtu používateľov, dĺžke predplatného či veľkosti úložiska. 

Zdroj: microsoft.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu