WhatsApp spustil miznúce správy

Ak povolíte novú funkciu v nastaveniach kontaktu, odoslané správy po siedmich dňoch zmiznú. Pozor na automatické ukladanie médií.

Pred časom avizovaná funkcia miznúcich správ je už niekoľko dní dostupná aj pre používateľov na Slovensku. Keď sú miznúce správy zapnuté, nové správy odoslané v individuálnych alebo skupinových četoch po siedmich dňoch zmiznú. Toto sa netýka správ, ktoré boli odoslané alebo prijaté pred zapnutím funkcie. V bežných četoch môže miznutie správ zapnúť a vypnúť každý používateľ, pri skupinových je to dovolené iba správcovi skupiny. 

Správa zmizne, aj keď si ju príjemca neprečíta. Ak odpovie na správu s citáciou, citovaný text môže v konverzácii ostať aj po siedmich dňoch. Takisto ak miznúcu správu niekto prepošle ďalšej osobe, správa v tomto čete nezmizne. 

Správa ostane zachovaná aj v zálohe, ak sa zálohuje pred automatickým vymazaním, no po obnovení správy zo zálohy zmizne. WhatsApp upozorňuje, že ak je zapnutá funkcia miznúcich správ, médiá odoslané v čete zmiznú, ale ak je zapnuté automatické sťahovanie, uložia sa do telefónu. 

Automatické sťahovanie môžete v aplikácii vypnúť v ponuke Nastavenia -> Využitie dát a úložiska. Nová funkcia je dostupná pre systémy Android, iOS, KaiOS, web aj desktopovú aplikáciu. 

Zdroj: whatsapp.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease18.11.2020 - 14:16 Trvalý odkaz

Tento najpopulárnejší 'kecálek' bol vždy 2 kroky za Viber-om...

Profile picture for user charles1998

Charles Ryan19.11.2020 - 07:48 Trvalý odkaz

Agree with you @mental.disease

Celá diskusia 2 príspevky