WhatsApp posúva dátum platnosti nových podmienok. Ich obsah nemení

WhatsApp po kritike a masívnych odchodoch používateľov zo svojej platformy zmenil dátum, od ktorého majú platiť nové podmienky. Ich obsah ale meniť nebude.

Začiatkom januára ostali používatelia WhatsAppu prekvapení, keď pri spustení aplikácie museli odsúhlasiť nové pravidlá. Bez tohto kroku by podľa pôvodných informácií nemohli komunikačnú službu od 8. februára 2021 používať.

Nové pravidlá, v ktorých bola odstránená veta o tom, že dáta z WhatsAppu nebudú zdieľané so sociálnou sieťou Facebook, mnohých nahnevali, o čom svedčí masívny nárat používateľov konkurenčných platforiem. Napríklad Signal mal pred pár dňami kvôli zvýšenému počtu používateľov technické problémy.  

Téme sme sa venovali aj v nedávnom článku Bezpečnostní experti varujú pred novými pravidlami aplikácie WhatsApp.

Firma zrejme prehodnotila svoje prvotné plány a pristúpila k odloženiu termínu platnosti nových pravidiel, a presunula ho z 8. februára na 15. máj 2021. Dôvodom má byť viac času na vysvetlovanie a pochopenie dôvodov nových zmluvných podmienok. 

Podrobne ich WhatsApp vysvetľuje na svojom blogu: "Táto zmena sa zameriava na nové možnosti posielania správ spoločnostiam cez WhatsApp a umožňuje nám zvýšiť transparentnosť zhromažďovania a používania vašich údajov. Aj keď v súčasnosti nie všetci nakupujú od spoločností cez WhatsApp, domnievame sa, že v budúcnosti bude takýmto spôsobom nakupovať čoraz viac ľudí, a preto je dôležité, aby tieto služby poznali. Táto zmena nám nedáva žiadne nové možnosti zdieľania údajov s Facebookom."

Zdroj: blog.whatsapp.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu