WhatsApp konečne umožňuje prenos správ z iOS na Android. Má to však háčik

Veľkou nevýhodou platformy WhatsApp je nekompatibilita rôznych systémov, teda zálohy z iPhonu sa nedajú preniesť na smartfón s Androidom. Teraz prichádza zmena, z ktorej sa zatiaľ budú tešiť iba majitelia Samsungov.

Jednou z najčastejšie žiadaných funkcií zo strany používateľov aplikácie WhatsApp je možnosť preniesť si históriu chatu z jedného operačného systému do druhého, napríklad pri výmene telefónu. Firma teraz na svojom blogu informovala o možnosti preniesť si históriu správ a médií. Hlasové volania však nepreniesete. 

Na začiatok je nová funkcia dostupná iba majiteľom smartfónov značky Samsung s Androidom 10 a novším. Čoskoro má byť prenos k dispozícii aj pre ďalšie zariadenia. Ďalšou nevýhodou je podmienka, že vaše nové zariadenie s Androidom musí byť nepoužité alebo mať obnovené výrobné nastavenia. Ak teda chcete preniesť údaje na už používaný Samsung, musíte ho najskôr resetovať. Nezabudnite ho predtým zálohovať. 

Prenos prebieha iba fyzicky, nie cez cloud. Budete na to potrebovať kábel s konektormi USB-C a Lightning. V Samsungu musíte mať nainštalovanú aplikáciu Smart Switch aspoň vo verzii 3.7.22.1, cez ktorú prenos prebieha. V pôvodnom zariadení, teda iPhone, musí byť WhatsApp minimálne vo verzii 2.21.160.17, v novom androide má byť verzia 2.21.16.20 a novšia. 

Takisto je podmienkou používať rovnaké telefónne číslo v obidvoch telefónoch, teda nemôžete preniesť správy do aplikácie, v ktorej sa registrujete pod iným číslom. Po spustení aplikácie WhatsApp prepojte iPhone so Samsungom káblom a postupujte podľa pokynov na obrazovke. 

Zdroj: blog.whatsapp.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu