Vývojári pre AppGallery dostanú počas prvých dvoch rokov takmer všetky zisky z aplikácií

Huawei chce zo svojho obchodu s aplikáciami spraviť atraktívnejšie miesto pre vývojárov. V prípade, že sa do AppGallery stihnú zaregistrovať do júna 2020, môžu si užívať zisky zo svojich aplikácií až do výšky 100 %.

Minulý mesiac sme sa dozvedeli, že Čínski výrobcovia sa spájajú, aby nahradili Google Play. Založili iniciatívu, za ktorou stoja Huawei, Oppo, Vivo a Xiaomi, ktorí chcú poskytnúť vývojárom jednotnú platformu. Tá im má umožniť nahrávať svoje aplikácie súčasne do všetkých obchodov výrobcov. Cieľom je uľahčiť vývojárom prácu, ktorá prispieva k nezávislosti od Google Play.

Najväčší obchod s aplikáciami sa už istý čas snaží Huawei nahradiť vlastným riešením - AppGallery. Aby bola táto platforma atraktívnejšia, chystá nové opatrenie. Vývojárom chce dať všetky alebo takmer všetky zisky z ich softvéru. Ide o novú politiku Huaweiu, ktorú bližšie rozpísal v dokumente Preferential Policy of the AppGallery Service Agreement

Podmienkou je, že vývojári sa do služby musia pripojiť najneskôr v júni tohto roku. Počas 24 mesiacov im začnú plynúť výhody, rozdelené do dvoch období. Za prvých 12 mesiacov získajú vývojári 100 % výnosov z nehrateľných aplikácií. 

V prípade hier pôjde o 85 %. Počas ďalších 12 mesiacov bude výrobca vyplácať jednotne 85 % ziskov z aplikácií aj z hier a 90 % zo vzdelávacích titulov. Po skončení dvojročného obdobia sa budú uplatňovať štandardné sadzby, teda 70 % zisku pre vývojárov a 30 % pre Huawei. 

Zdroj: developer.huawei.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu