Výrobca čipov Qualcomm údajne chystá svoj vlastný herný smartfón

Špekuluje sa, že Qualcomm bude na svojej novinke pre hráčov spolupracovať s Asusom. Základom by mal byť nový čip Snapdragon 875 s výkonným jadrom Cortex-X1.

Qualcomm začal rozposielať pozvánky na Snapdragon event, ktorý sa uskutoční 1. - 2. decembra. Očakáva sa, že uvidíme 5 nm čipset Snapdragon 875, ktorý prvýkrát využije vysokovýkonné jadro Cortex-X1. Server DigiTimes prišiel so správou, že firma dokonca plánuje ohlásiť svoj vlastný herný smartfón, ktorý zrejme pobeží na tejto platforme. 

Na vývoji novinky sa má podieľať aj Asus, no zatiaľ nie je známych veľa detailov. Qualcomm už údajne začal s výrobou dizajnových dosiek, ktoré sú určené na predvádzanie vlastností ich najnovších čipov. Spojenie s Asusom by dávalo zmysel, pretože má viac skúseností s prvkami, ktoré robia smartfón herným. 

Ide hlavne o vysokú obnovovaciu frekvenciu displeja, lepšie chladenie, väčšiu batériu, prípadne vlastné ovládacie prvky a podobne. Okrem toho sú tu výhody značky Republic of Gamers, pod ktorou Asus vyrába aj herné počítače. Na oficiálne informácie si však ešte počkáme. 

Zdroj: DigiTimes


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu