Vízia budúcnosti Samsungu má byť v znamení 6G a hologramov

Kórejský výrobca začína s výskumom v oblasti 6G a informuje o svojej vízii. Siete novej generácie by mali priniesť rozvoj hologramov, kvalitnejších zážitkov s rozšírenou realitou či digitálne repliky. Samsung to všetko očakáva o 10 rokov.

Väčšina výrobcov hovorí o novinkách, ktoré plánujú predstaviť v najbližších mesiacoch. Aktuálne správy z dielne Samsungu sú však z trochu iného súdka. Hovoria o vízii, ktorá by sa mala naplniť v roku 2030. Je obsahom dokumentu The Next Hyper-Connected Experience for All a predstavuje kľúčové oblasti rozvoja technológií, vrátane prekážok s tým spojených. 

Veľké spoločnosti majú momentálne veľa práce s implementáciou 5G, no Samsung už myslí na budúcnosť. Spomína 6G siete, ktoré by sme mali vidieť najskôr v roku 2028 a s ich masovým využitím sa ráta v roku 2030.

Vďaka tomu by malo prísť aj k rozvoju hologramov, pohlcujúcejším zážitkom rozšírenej reality a digitálnym replikám. Samsung už mal začať s výskumom v tejto oblasti a je odhodlaný viesť rozvoj sietí novej generácie. 

S vývojom siete ďalšej generácie sú spojené aj prekážky, kde výrobca spomína najmä požiadavky na rýchlosť, architektúru a spoľahlivosť. Nové 6G siete by mali byť 50x rýchlejšie než prichádzajúce 5G a Samsung pri nich teoretizuje s rýchlosťou 1 000 Gb/s. Všetko je zatiaľ len v počiatočnom štádiu vývoja a na výsledky si ešte počkáme. 

Zdroj: Samsung


 

Diskusia k článku:

sysell16.07.2020 - 14:07 Trvalý odkaz

Čo má 6g s hologrami, to sú také isté drísty ako o riešení križovatky, to káble nemáme? Šak tie 6g budú napojené aj tak optikou, tak čo za kraviny to tlacia ľuďom do hlavy?

Tomas17.07.2020 - 10:56 Trvalý odkaz

No pravdepodobne to, ze datovy tok potrebny na HD hologram je tak velky, ze 4G a ani 5G to nezvladne, preto 6G

Celá diskusia 2 príspevky