Vivo láka na kameru so 60-násobným priblížením

Kamera so 60-násobným zoomom by mala byť uvedená v sérii Vivo X30 už budúci mesiac. Zrejme pôjde o dvojicu výkonných smartfónov so 6,5” a 6,89” displejmi, pri ktorých sa spomína aj obnovovacia frekvencia 90 Hz.

Čínsky výrobca sa pripravuje na vydanie svojho nového radu X30, ktorý by mal predstaviť budúci mesiac. Z únikov vieme, že smartfóny údajne poháňa procesor Exynos 980 s duálnym 5G modemom a podporou až štyroch fotoaparátov. 

Vivo na novinky láka aj plagátmi, ktoré hovoria, že jeden z modulov fotoaparátu bude mať 13-megapixelový periskopový objektív.

Výrobca tvrdí, že fotoaparát umožní až 60-násobný zoom, čo zobrazuje na videu s lietadlom. Väčšina z toho je dosiahnutá hybridným priblížením. Samotná optika by mala ponúknuť iba 5x zoom a o zvyšok sa postará softvér. Napriek tomu výsledky vyzerajú zaujímavo, minimálne na propagačných materiáloch. Reálne sa však ukážu až v praxi.

Séria X30 má prísť v dvoch veľkostiach s 90 Hz displejom. Menší 6,5-palcový model vraj ponúkne 8 GB RAM, 256 GB úložisko a batériu s kapacitou 4500 mAh. Zloženie fotoaparátov by malo kombinovať 64, 13, 8 a 2 Mpix snímače. Väčší model by mal mať 6,89-palcový displej a 12 GB RAM. V prípade štvoritého fotoaparátu sa hovorí o 60 + 12 + 13 + 13 Mpix. 

Či sa informácie ohľadom hardvéru potvrdia alebo nie, ukáže až oficiálne uvedenie. 

Zdroj: Weibo


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu