Vivo Apex 2020 - smartfón budúcnosti bez tlačidiel a konektorov

Výrobca známy konceptmi telefónov ukázal, ako bude podľa neho vyzerať smartfón budúcnosti. Ponúkne displej zaoblený do strán a žiadne konektory či tlačidlá.

Tohtoročné MWC v Barcelone malo priniesť premiéru nového konceptu od čínskej firmy Vivo. Model Apex 2020 má ukázať cestu, akou sa budú uberať smartfóny budúcnosti. 

Pripraviť sa máme na zaoblené displeje s integrovanou kamerou a konštrukciu bez akéhokoľvek konektora, a namiesto kapacitných tlačidiel sú ovládacie prvky súčasťou obrazovky. 

Vivo Apex 2020 ponúka 6,45-palcový displej s Full HD+ rozlíšením, pomenovaný výrobcom ako 120° FullView Edgeless displej. Pod displejom sa ukrýva 16 Mpix predná kamera. 

Medzi lákadlá má patriť hlavný 48 Mpix fotoaparát a teleobjektív s 5x - 7,5x pokračujúcim optickým zoom. Zaujímavosťou je gimbal stabilizácia obrazu. 

USB-C konektor chýba, takže na doplnenie energie batérie budete musieť používať výhradne bezdôtové 60 W nabíjanie Super FlashCharge. 

Či sa Vivo Apex 2020 niekedy stane komerčne dostupným produktom nie je isté. Ide skôr o ukážku technologických možností, ktoré nás v budúcnosti čakajú. 

Zdroj: shopact.vivo.com.cn

Diskusia k článku:

Začať diskusiu