VITURE ONE: 120'' kino v okuliaroch od veteránov z Applu a Googlu

Firma VITURE chce priniesť budúcnosť už dnes. Jej prvým výrobkom sú XR okuliare, ktoré vám po nasadení ponúknu obrovskú obrazovku, štedrú podporu streamovacích služieb, mobilov, konzol, PC či cloud gamingu.

Spoločnosť VITURE je novým hráčom v technologickom svete, za ktorým stoja veteráni z Applu a Googlu. Aktuálne predstavujú svoj prvý produkt s názvom VITURE ONE. Ide o XR okuliare určené na hranie hier alebo sledovanie filmov s podporou Wi-Fi a 5G. Na prvý pohľad by ste ich zrejme nerozoznali od klasických slnečných okuliarov. 

Po nasadení vám však zobrazia obrovskú 120” (305 cm) obrazovku s Full HD rozlíšením a hustotou pixelov na úrovni Retina displeja. VITURE ONE je navyše prvým nositeľným zariadením s oficiálnou licenciou Android TV. Môže vám poslúžiť ako privátne kino, kde nájdete Netflix, Disney+, HBO Max, YouTube, Hulu, Starz, Apple TV+ aj Amazon Prime Video. 

Ak by ste chceli sledovať filmy s priateľmi, VITURE ONE majú aj funkciu synchronizácie a podporu 3D. Firma VITURE zvlášť myslí aj na hráčov, ktorým ponúkne predinštalované rôzne herné platformy vrátane cloud gamingu. Prítomná je Stadia, Google Play, NVIDIA Geforce NOW, XBOX, Parsec a Boosteroid. 

Hry bežia v 1080p / 60 fps. Samozrejmosťou je aj remote play kompatibilita s PlayStation 4,5, ale aj s Xboxom Series X/S a One či s PC (Steam Link). Okuliare si rozumejú aj s Nintendom Switch. Nechýba ani podpora Android smartfónov, ktoré sa dajú k VITURE ONE pripojiť priamo či iOS zariadení cez AirPlay. 

Nové XR okuliare navyše nevyžadujú žiadne prídavné zariadenia. Stačí ich len nasadiť a všetok obsah máte k dispozícii okamžite. K vizuálnemu zážitku patrí aj kvalitné audio, na ktorom VITURE spolupracovalo s firmou Harman. 

Výsledkom toho je audio systém známy z áut Mercedes Benz či BMW zabudovaný priamo v okuliaroch. VITURE ONE aktuálne začali svoju kampaň na Kickstarteri, kde chcú vybrať 18-tisíc eur. Kampaň začala 19. apríla bude trvať 35 dní. V čase písania článku mala prvý cieľ už na dosah. 

Pre každého, kto sa VITURE ONE rozhodne podporiť, má výrobca špeciálnu cenu 370 eur. Ak všetko dobre pôjde, masová produkcia začne koncom roka za cenu 460 eur. Prvé kusy by mali dostať zákazníci už v októbri a VITURE upozorňuje, že okuliare odosiela do celého sveta, teda aj na Slovensko. 

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu