Veľká Británia zrejme dovolí Huaweiu vybudovať v krajine 5G infraštruktúru

Stanovisko vlády hovorí o konečnom rozhodnutí, ktoré dovolí rizikovým firmám zapojiť sa do budovania infraštruktúry sietí 5.generácie v Británii. Budú však musieť rešpektovať určité obmedzenia.

Vláda Spojeného kráľovstva prišla s konečným rozhodnutím, ktoré sa týka zapojenia zahraničia do budovania 5G sietí. V tlačovej správe sa uvádza, že Británia umožní vysoko rizikovým spoločnostiam pomôcť v rozvoji 5G, avšak pod prísnymi obmedzeniami.

Konkrétne Huawei síce nebol menovaný, ale je zrejmé, že sa spolu s firmou ZTE nachádza na spornom zozname. 

Huawei aktuálne stále čelí tlaku a obchodnej vojne s USA z dôvodu podozrení zo špionáže. Vyzerá to tak, že Británia aj napriek tomu nevidí problém, aby jej čínsky výrobca pomáhal s rozvojom sietí piatej generácie. Samozrejme, za určitých podmienok, ktoré limitujú jeho pracovné možnosti. 

Napríklad zariadenie, ktoré Huawei použije pri budovaní 5G infraštruktúry, nesmie prekročiť 35 % z celkového počtu všetkých súčastí siete. Svoje vybavenie nebude môcť výrobca použiť v citlivých geografických lokalitách, ako sú elektrárne a vojenské objekty. Okrem toho nebudú rizikové spoločnosti zapojené do prác na jadre siete. 

Zdroj: gov.uk


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu