Vďaka zdieľaniu optických sietí rozšíril Telekom služby do 15 miest

Ak mali zákazníci doteraz vo svojej bytovke alebo dome k dispozícii optickú sieť iba od Orangeu, ale nie od Telekomu, budú môcť odteraz využívať aj služby Telekomu na sieti Orangeu.

Tak ako sme už včera informovali, v apríli začal Orange a Telekom druhú fázu zdieľania optických sietí na báze GPON. To znamená, že v lokalitách, kde Orange alebo Telekom nemá dostupnú vlastnú optickú (FTTH) sieť, využívať služby druhého operátora.

Telekom tak získal prístup k časti optickej siete Orangeu a začne na nej poskytovať svoje portfólio služieb pevnej siete, a to širokopásmový internet, digitálnu televíziu Magio TV, aj Chytrý balík a Magenta 1

V prvej fáze prišiel do 15 miest a v priebehu apríla bude môcť služby poskytnúť pre viac než 66-tisíc domácností. Medzi päť najväčších miest s novým pokrytím patrí Nitra (14 750 domácností), Prievidza (11 950), Bratislava (10 400), Nové Zámky (7 050) a Topoľčany (5 150).

V ďalších siedmich mestách získa Telekom pokrytie v rozsahu niekoľkých tisíc domácností: Nová Dubnica (3 150), Prešov (3 100), Trnava (2 700), Krompachy (1 950), Žiar nad Hronom (1 200), Pezinok (1 100) a Piešťany (1 000).

Napokon sú tu tri lokality, kde Telekom získa pokrytie v menšom, ale dôležitom rozsahu vzhľadom na pokryté miesta. Medzi ne patrí Galanta (viac ako 900), Martin (viac ako 900) a Poprad (cca 600). 

Všetky tieto nové lokality budú zaznačené aj na mape pokrytia na webe Telekomu. Budovanie vlastnej optiky magentového operátora však pokračuje. Aj naďalej sa sústredí na nové pokrývanie miest a obcí optikou v ďalších nových regiónoch. Ambícia Telekomu v strednodobom horizonte ostáva naďalej aspoň milión pokrytých domácností optikou.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu