V obchodoch Huawei sa začal predávať elektromobil Seres SF5

Elektrické SUV s technológiami Huawei sa začalo predávať vo vlajkových obchodov Huawei v Číne. Automobil je vybavený pohonom Huawei DriveONE Three-in-One Electric Drive s dojazdom 180 kilometrov v čisto elektrickom režime.

Huawei v spolupráci s čínskou automobilkou Seres uviedol na trh nový elektromobil Seres SF5. Predávať sa bude vo vybraných obchodoch spoločnosti Huawei po celej Číne. O zahraničných trhoch sa zatiaľ nič nehovorí. 

Seres SF5 je elektromobil s pohonom na báze tzv. extended range, čo znamená, že má batériu a elektromotory ako hlavnú pohonnú jednotku, no na predĺženie dojazdu využíva spaľovací generátor. Novinka ponúka dojazd 180 km v čisto elektrickom režime, ktorý stačí napríklad na bežné dochádzanie do práce. V režime rozšíreného dojazdu zvládne nový automobil viac než 1000 kilometrov, nemusíte tak riešiť dostupnosť nabíjačiek. 

Nový SF5 ponúka zrýchlenie z 0 na 100 km / h za 4,68 s. Okrem pohonného systému mu pomáha tiež ľahký hliníkový podvozok, predné zavesenie so štyrmi guľovými čapmi s dvojitými priečnymi ramenami a lichobežníkové viacprvkové zavesenie zadných kolies. 

Riešenie Huawei HiCar má na starosti bezproblémové prepínanie medzi aplikáciami mobilných telefónov na centrálnom ovládacom paneli vozidla. Umožňuje prístup k navigácii, hudbe a ďalším funkciám. Huawei HiCar dokáže pripojiť vozidlo k iným smart zariadeniam v domácnosti či kancelárii. Priamo z auta tak môžete zapnúť napríklad klimatizáciu. 

Priestorový audiosystém vozidla sa skladá z 11 zvukových jednotiek, ktoré vyladili odborníci na akustiku z Huawei Sound. 

Seres SF5 má tiež záchranný dobíjací režim vehicle-to-vehicle (V2V), ktorý dokáže poskytnúť núdzovú energiu izolovaným vozidlám s vybitou batériou. Nechýba režim napájania typu vehicle-to-load (V2L), ktorý podporuje indukčné variče, stereofónne zariadenia a ďalšie vybavenie, vďaka čomu môžete počas prestávky v jazde napríklad grilovať.

Vo výbave nechýba automatická asistenciu na úrovni L2+ (stredná úroveň autonómnej jazdy), kzorú oceníte v zápche, adaptívny tempomat v plnej rýchlosti a ďalšie funkcie. 

Vyššia verzia je vybavená športovými sedadlami s ventilačnými, vyhrievacími a masážnymi funkciami a inteligentným uvítacím režimom, s ktorým bude každé nastupovanie a vystupovanie z vozidla pohodlné a príjemné.

Nový model elektormobilu je k dispozícii v obchodoch Huawei v Číne od 21. apríla. Cena štartuje na sume v prepočte od 27 800 eur za verziu 2WD a od 31 700 eur za verziu 4WD. Na výber je v štyroch farebných prevedeniach - Deep Ocean Blue, Charcoal Black, Pearl White a Titanium Silver Grey - spolu s interiérom v prevedeniach Midnight Black, Garnet Red a Ivory White.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu