V Huawei AppGallery pribudla aplikácia Tatra banky

Ponuka aplikácií v obchode Huawei sa rozšírila o žiadanú bankovú aplikáciu. Po ČSOB, VÚB či OTP pribudla Tatra banka.

Už je to približne rok, čo prišli na trh prvé smartfóny bez podpory Google služieb - séria Huawei Mate 30. Dôvodom je obmedzenie zo strany vlády USA, ktorá firmu Huawei vníma ako bezpečnostné riziko a trestá ju zákazom spolupráce s americkými firmami. 

Používatelia tzv. HMS (Huawei Mobile Services) smartfónov značky Huawei a Honor majú vo svojich zariadeniach namiesto Google Play nainštalovaný obchdod AppGallery, ktorý je pre nich primárnym, aj keď nie jediným, kanálom pri sťahovaní ďalšieho softvéru. 

Ponuka aplikácií v tomto obchode sa neustále rozrastá a týka sa to aj lokálnych aplikácií, teda softvéru slovenských vývojárov. Medzi posledné pridané aplikácie patrí aj Tatra banka. 

Ponúka rovnaké funkcie ako na iných platformách - otvorenie rôznych druhov účtov, prehľadnú správu financií, výber z bankomatov mobilom pre klientov banky či čerpanie digitálneho úveru online pomocou tvárovej biometrie. Samozrejmosťou sú push notifikácie o pohyboch na účte a kreditnej karte, a nechýba ani zákaznícka podpora obsluhovaná chatbotom.

Aplikáciu Tatra banka si stiahnete z webového rozhrania AppGallery alebo priamo zo svojho smartfónu z obchodu Huawei. 

Zdroj: Huawei

Diskusia k článku:

viperman15.10.2020 - 10:33 Trvalý odkaz

"Po ČSOB, VÚB či Huawei pribudla Tatra banka"

tam je asi chyba, Huawei nie je banka :)

Celá diskusia 2 príspevky