V Českej republike nestratíte Waze signál ani v tuneloch

Waze Beacons (voľne preložené ako Waze majáky) sú malé krabičky, ktoré po inštalácii v tuneloch pomáhajú navigovať aj tam, kde ste doteraz nemali signál. Stačí mať na smartfóne zapnuté Bluetooth.

Doteraz bola táto dodatočná služba bežná v Brazílii, Francúzsku, Izraeli, Nórsku, Taliansku a USA, ale silná komunita editorov Waze máp pridala do zoznamu ďalšie tri: Belgicko, Českú republiku a Čile. V Čechách napríklad všetky tunely pokryli členovia Waze komunity. 500-metrový tunel vybavili za dve hodiny, osem tunelov pokryli krabičkami Waze Beacon za šesť týždňov. 

Program Waze beacons (Waze majáky) sa začína rozbiehať aj u nás. Viac sa dozviete na webe waze.com/sk/beacons

Do tohto partnerského programu sa môžu pridať väčšie aj menšie obce a hlavne správcovia tunelov. 

Waze Majáky sú založené na Eddystone technológii a vysielajú signál, ktorý môže byť zachytený akýmkoľvek telefónom alebo tabletom so zapnutým Bluetooth. Technológia je dostupná aj pre ďalšie navigácie, nielen Waze. Cena jedného Waze Majáku je asi 30 dolárov a na pokrytie jedného kilometra tunela je potrebných približne 26 takýchto krabičiek. Waze Majáky sa kupujú priamo od Bluvision a Waze nezískava žiadne peniaze z ich predaja.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease06.09.2019 - 18:50 Trvalý odkaz

A aký to má prínos?

Matej07.09.2019 - 00:27 Trvalý odkaz

In reply to by mental.disease

Predsa aby si nezabludil v tuneli, du-uh.
Asi pre polskych kamionistov, aby sa tam nahodou nechceli otacat v polke tunela.

- -07.09.2019 - 06:50 Trvalý odkaz

In reply to by Matej

vy dvaja inteligenti. ocividne ste boli najdalej asi len v slovneskom tuneli. staci zajst do prahy alebo viedne a tam uvidite co je to tunel. v tuneli mas bezne "krizovatku", kde sa cesta rozdvojuje, takze ti navigacie vdaka tym krabickam pekne povie kedy a kde mas v tuneli odbocit. alebo ak je odbocka za tunelom, napr. ako v sitine v smere na malacky, tak kym navigacia chyti signal, tak odbocku na lamac vodic neznaly prostredia moze kludne minut.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease07.09.2019 - 14:32 Trvalý odkaz

In reply to by - -

Cez tunel, ktorý sa vo Viedni (Leopoldsdorf) rozdvojuje jazdím pravidelne. Nikdy som žiaden problém s navigovaním nemal.

Celá diskusia 6 príspevkov