Unikli špecifikácie Huawei P60 Pro. Prinesie výkonný hardvér a špičkové fotoaparáty

Pokiaľ sa uniknuté parametre nového smartfónu potvrdia, pôjde o vlajkovú loď ako sa patrí. Chýbať nebude výkon, kvalitné fotoaparáty, vodeodolná konštrukcia ani super rýchle nabíjanie.

Predchodca Huawei P50 Pro (recenzia) prišiel na slovenský trh pred rokom, a tak fanúšikovia značky netrpezlivo čakajú na nový model Huawei P60 Pro. Oficiálny dátum premiéry zatiaľ nepoznáme, no internetom už kolujú uniknuté špecifikácie, ktoré naznačujú, že sa máme na čo tešiť. 

Hovorí sa, že Huawei P60 Pro príde v marci a prinesie 6,6-palcový OLED displej s jemným QHD+ rozlíšením, 120 Hz obnovovaciu frekvenciu a výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 2 s obmedzením na LTE. Podpora 5G rovnako aj Google služby kvôli sankciám zo strany vlády USA stále chýbajú. 

Fotoaparáty vždy patrili v sérii Huawei P k špičke a inak tomu zrejme nebude ani tento rok. Pripravovaná novinka by mala ponúknuť dva 50 Mpix snímače, Sony IMX88 pri hlavnom a Sony IMX858 pri širokouhlom fotoaparáte. 64 Mpix teleobjektív so senzorom OmniVision OV64B sa má vyznačovať niekoľkonásobným optickým priblížením. 

Chýbať by nemala 5000 mAh batéria so 100 W káblovým a 50 W bezdrôtovým nabíjaním. Konštrukcii zrejme opäť nebude chýbať certifikovaná odolnosť voči vode a prachu IP68. Očakáva sa, že najskôr bude Huawei P60 Pro uvedený na domácom čínskom trhu, neskôr sa predaj rozšíri na globálny trh. Cenu odhadujeme v podobnej výške, s akou štartoval predchodca, teda 1200 eur a viac.

Zdroj: weibo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu