Unikli možné parametre Xiaomi 14

Prémiové smartfónov novej série by sme mali spoznať koncom októbra a na internete sa už objavili aj očakávané parametre základného modelu. Máme sa na čo tešiť.

Certifikácia produktov už v Číne prebehla, očakávať môžeme vylepšené nabíjanie či novinky vo fotoaparáte. Ak sa údaje zverejnené na Twitter účte potvrdia, budú smartfóny série Xiaomi 14 prvé, ktoré dostanú zatiaľ nepredstavený čipset Snapdragon 8 Gen 3. 

Pripravované novinky môžu doraziť s novým dizajnom, ale takmer určite opäť dostanú fotoaparáty s tromi rôznymi ohniskovými vzdialenosťami, vyladené spoločnosťou Leica. Zverejnený príspevok na Twitter účte naznačuje, že Xiaomi 14 dostane 6,44'' 1.5K displej, maximálny jas 2800 nitov, spomínaný nový čipset by mal byť párovaný s rýchlou operačnou pamäťou LPDDR5X a úložiskom UFS 4.0. 4600 mAh batéria vraj ponúkne 90 W káblové a 50 W bezdrôtové nabíjanie.

Trojicu 50 Mpix fotoaparátov bude zahŕňať hlavný, širokouhlý a teleobjektív. Chýbať nemá optická stabilizácia obrazu. Tešiť sa môžeme na certifikáciu IP68 a neprekvapia ani stereo reproduktory či infraport. 

Všetky špecifikácie sú zatiaľ neoverené, môže ísť aj o podvrh, takže ich neberte ako stopercentné. Výrobca zatiaľ nič oficiálne nekomentoval ani na svojom Weibo účte neprezradil. Ako je pri čínskych firmách zvykom, práve na sociálnej sieti Weibo zvyknú pred oficiálnym uvedením lákať zákazníkov na chystané novinky prezradením niekoľkých lákavých detailov. Počkáme si. Predpokladaný termín premiéry by mohol byť 27. október

Zdroj: twitter.com/Anvin

Diskusia k článku:

Začať diskusiu