UniCredit Bank spustila platby cez Google Pay

Kým niektoré banky sprístupnili svojim zákazníkom najskôr platenie mobilom pomocou služby od Google a až neskôr cez Apple Pay, UniCredit to má naopak.

Služba Google Pay prišla na Slovensko vo februári 2018 a postupne ju zaviedli takmer všetky veľké slovenské banky. Výnimkou stále ostávajú ČSOB a Tatra banka, ktoré uprednostňujú vlastné riešenie. 

UniCredit banka ako prvé spustila v októbri bezkontaktné platby iPhonom alebo hodinkami Apple Watch. V novembri prináša aj možnosť platiť androidom. 

Platenie mobilom pomocou Google Pay je rýchle a jednoduché. Navyše máte v mobilnom telefóne prehľadne zobrazené všetky platby u jednotlivých obchodníkov, vrátane názvu prevádzky, času, kontaktných údajov a adresy spolu s vyznačenou polohou na mape.

Do aplikácie GPay, ktorú si bezplatne stiahnete z Google Play, možete od UniCredit pridať iba debetnú kartu Mastercard, Visa tu nie je podporovaná.

Po nastavení aplikácie a zabezpečení odomykaním tváre, čítačkou alebo PIN kódom budú platby do 20 eur autorizované jednoduchým priložením prebudeného telefónu ku bezkontaktnému platobnému terminálu. Pre vyššie sumy bude nutné mobil najprv odomknúť. PIN ku karte terminál ani smartfón nevyžaduje. 

Za tip aj snímku obrazovky ďakujeme čitateľovi Michalovi. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu