Uber vodiči si musia robiť selfie

Uber spustil na európskom trhu novú funkcionalitu, ktorá má zákazníkom zaistiť ešte vyššiu bezpečnosť pri jazde.

Ide o kontrolu identity vodičov v reálnom čase pomocou ich smartfónu, ktorá bude fungovať nielen u vodičov poskytujúcich jazdy pre cestujúcich, ale aj u kuriérov, ktorí cez platformu Uber Eats doručujú jedlo.

Uber bude vyzývať vodičov, aby najskôr do aplikácie nahrali svoju selfie a až potom sa budú môcť pripojiť online. Uber tak chce zabezpečiť, že vodič používajúci aplikáciu bude zodpovedať účtu, ktorý je v aplikácii uložený. 

Táto nová bezpečnostná technologická funkcia pomôže predchádzať podvodom a bude tiež chrániť účty vodičov a kuriérov pred zneužitím. 

Od vodičov a kuriérov sa bude pravidelne vyžadovať, aby si na bezpečnom mieste urobili selfie na potvrdenie, že te, kto sedí za volantom, zodpovedá profilovej fotografii majiteľa účtu. Výzva k odfoteniu sa môže prísť kedykoľvek - pri prihlásení alebo medzi jazdami či donáškami.

Fotografie systém porovná a ak sa nebudú zhodovať, alebo sa kontrola neuskutoční, účet bude zablokovaný a prebehne prešetrenie situácie. Kto nesúhlasí s automatickou kontrolou systémom pomocou biometrickej technológie, môže si zvoliť čisto manuálnu kontrolu zo strany podpory Uber.

V lete tohto roka spustil Uber funkciu Overenie jazdy, aby používateľom pripomenul, že si pred nastúpením do vozidla majú skontrolovať ŠPZ, typ a farbu auta, a či sa vodič v skutočnosti  zhoduje s fotografiou v aplikácii. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu