Twitter možno skrachuje, pripustil Musk

Po tom, čo sociálnu platformu Twitter kúpil najbohatší človek na svete Elon Musk, sa dejú veci, ktoré by sme pred pár mesiacmi asi nečakali.

Miliardár a vizionár Elon Musk je známy tým, že dokáže rozvíriť vody internetu. Keď v apríli tohto roka ohlásil, že kúpi Twitter, vyvolalo to kontroverzné reakcie a chvíľu to vyzeralo, že žiadny obchod nebude.

Po množstve jednaní, odkazov cez sociálne siete a vyhrážanie sa právnikmi, nakoniec Musk Twitter kúpil za 44 miliárd amerických dolárov. Od tej doby neprestali jeho rozhodnutia prekvapovať. Najskôr vyvolal chaos, keď prepustil tisíce zamestnancov, a to aj takých, ktorí boli pre fungovanie Twitteru dôležití. Tým neskôr poslal list, že išlo o omyl a žiadna výpoveď neplatí. O nepochopení situácie svedčí množstvo jeho ironických príspevkov na Twitteri, ktoré každý deň stíha prídávať.

Neskôr prekvapil zákazom home officu, teda práce z domu a núti zamestnancov chodiť do kancelárií. Plánoval aj zaviesť mesačný poplatok 8 dolárov za overený účet s modrou fajkou. Posledná správa len dopĺňa obrázok o tom, že Elon Musk kúpil niečo, čomu zrejme nerozumie a nevie to riadiť a rozvíjať. Podľa Reuters povedal zamestnancom, že nie je vylúčený ani bankrot, teda že firma môže skrachovať. 

Elon Musk len potvrdzuje, že nestačí byť len bohatý a bez rozmyslu nakupovať. Od jeho ďalších krokov a rozhodnutí závisí budúcnosť tisícov zamestnancov. Veľká časť si už hľadá prácu inde, ostatní zatiaľ žijú v neistote. 

Zdroj: reuters.com 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu