Tri modely Sony Xperia dostávajú Android 13

Sony nepatrí k značkám, ktoré sa pýšia rýchlou a dlhou softvérovou podporou. Výrobca však predsa len na svoje smartfóny nezabúda.

Sony sprístupnilo aktualizáciu na operačný systém Android 13 pre modely smartfónov Xperia 1 III, Xperia 5 III a špičkový top model zameraný na fotografovanie a nahrávanie videí Xperia Pro-I. Informoval o tom na svojom globálnom Twitter účte

Android 13 ponúka množstvo noviniek, vrátane nových funkcií pre ochranu súkromia. Vylepšenia sa dočkal dizajn, jazykové nastavenie ponúka rôzny jazyk pre systém aj pre aplikácie. Tým už navyše nemusíte povoliť prístup k celej knižnici médií, ale len ku konkrétnym fotografiám a videám. 

Ak na svojom zariadení skopírujete do schránky citlivé dáta, ako je vaša e-mailová adresa, telefónne číslo alebo prihlasovacie údaje, Android po určitom čase automaticky históriu schránky vymaže.

Aktualizácia bola sprístupnená globálne, na jednotlivé trhy bude prichádzať postupne. Preto ak máte niektorú z menovaných Xperií a zatiaľ vám update neprišiel, obrňte sa trpezlivosťou. 

Zdroj: twitter.com/SonyXperia

Diskusia k článku:

Začať diskusiu