Translator pre Android ponúka okamžitý prepis a preklad reči

Novinka je veľmi intuitívna a po ťuknutí na tlačidlo prepisu všetko prebieha automaticky. Zatiaľ podporuje osem jazykov. Google však sľubuje, že zoznam bude postupne rozširovať.

Google pridáva do svojho prekladača novinku, ktorou je okamžitý živý prepis a preklad nahrávanej reči. Je dostupná pre používateľov Android smartfónov. Ponúka podporu ôsmich jazykov, vrátane angličtiny, francúzštiny, nemčiny, hindčiny, portugalčiny, ruštiny, španielčiny a thajčiny. Výrobca sľubuje, že zoznam sa bude postupne rozširovať. 

Živý prepis funguje tak, že nahráva okolie v jednom z podporovaných jazykov. Potom automaticky prepisuje a prekladá slová na obrazovke. V aplikácii stačí ťuknúť na ikonu prepísať a povoliť nahrávanie zvuku. Prepis a preklad cudzieho jazyka so slovenčinou zatiaľ nie je podporovaný. 

Na obrazovke prepisu máte možnosť zmeniť veľkosť textu či zvoliť tmavý režim. Google dodáva, že novinka funguje najlepšie v tichom, nerušenom prostredí, keď rozpráva maximálne jeden človek. Kedy sa novinka dostane na iOS zatiaľ nie je známe. 

Zdroj: Google Blog


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu