Toto sú najvýkonnejšie beštie medzi smartfónmi. Prekonali milión bodov v AnTuTu

Milovníci "papierových" čísel výkonov sledujú počet bodov, aké dosahujú smartfóny pri meraní benchmarku. Nad magickú hranicu jedného milióna bodov sa v AnTuTu dostalo za apríl sedem modelov. Nechýba tam ani smartfón s čipsetom od MediaTeku.

V redakcii nie sme milovníkmi rôznych meraní a rebríčkov výkonnosti, lebo zvyčajne nie úplne odzrkadlujú reálnu skúsenosť pri používaní v bežnom živote. Akú takú predstavu však o výkone zriadenia ponúkajú, a tak si môžete v rôznych aplikáciách pozrieť, ako je na tom práve váš smartfón a ako sa mu darí v širokej konkurencii. 

Podľa rebríčka AnTuTu zverejneného na čínskom webe, prekonalo v apríli 2022 magickú hranicu milión bodov sedem smartfónov. Ak si pozriete globálnu verziu stránky, nájdete v tabuľke len jeden android so skóre vyšším než jeden milión. 

V prvej desiatke výrazne prevažuje čipset Snapdragon 8 Gen 1, jedniným konkurentom mu je Dimensity 9000 od MediaTeku, ktorý nájdeme vo Vivo X80, čo mu zabezpečilo štvrté miesto v rebríčku.

Najvýkonnejším androidom je smartfón Black Shark 5 Pro, ktorý získal skóre 1062747 bodov. Na päty mu šliape Red Magic 7 Pro a  Lenovo Legion Y90. Všetky tri modely spadajú do kategórie herných smartfónov. 

Nasledujú androidy značky Vivo a IQOO, príjemným prekvapením je umiestneni v TOP10 Xiaomi 12 Pro a Realme GT2 Pro, ktoré síce nedosiahli milión bodov, ale veľa im nechýbalo. Tieto dva modely kúpite aj u nás. A tak ak chcete vlastniť výkonnú beštiu, nemusíte pokukovať po zahraničných obchodoch, ale môžete využiť oficiálnu slovenskú distribúciu. 

Zdroj: antutu.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu