Toto poteší. Opravy Samsungov budú zrejme lacnejšie a ekologickejšie

Pokazil sa vám smartfón a za opravu ste zaplatili desiatky či nebodaj stovky eur? Nová snaha Samsungu by mala v budúcnosti ušetriť nielen vašu peňaženku, ale aj životné prostredie.

Pokazený smartfón prirodzene nikoho nepoteší. O to viac, keď oprava stojí viac, než ste ochotní zaplatiť. Nad touto otázkou sa zamýšľa aj Samsung, ktorý údajne plánuje prejsť na recyklovateľné hardvérové komponenty. Výsledkom by bola lacnejšia oprava pokazených smartfónov a samozrejme menšia záťaž na životné prostredie. 

Správu priniesol web Business Korea. Tvrdí, že Samsung sa snaží pripraviť program, ktorý ponúkne certifikované použité náhradné diely, určené na opravy smartfónov. S nimi zároveň nahradí úplne nové komponenty, ktoré pri opravách používa teraz. Zatiaľ nie je jasné, či budú použité diely určené na predaj spotrebiteľom alebo s nimi bude môcť pracovať iba Samsung. 

Uvedenie nového programu sa očakáva ešte v prvej polovici tohto roka. Podporil by tak zelenú politiku Samsungu, na ktorej firma už pracuje. Postupne zavádza ekologické balenia smartfónov a nedávno oznámila, že niektoré komponenty série Galaxy S22 boli vyrobené z recyklovaných rybárskych sietí. 

Zdroj: businesskorea.co.kr

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu