TOP 7 smartfónov do 350 eur (zima 2020)

Posledný mesiac roka sa nesie v znamení vyberania darčekov. Ak zvažujete smartfón, voľba nemusí byť jednoduchá. Ponuka je totiž z roka na rok širšia a popri novinkách získavajú na atraktivite aj minuloročné, stále kvalitné modely, ktoré sú dnes lacnejšie než kedykoľvek predtým.

Preto som sa do tejto problematiky rozhodol zahryznúť za vás. Pozrieme sa na výber toho najlepšieho, čo dnes môžete kúpiť v cenovej relácii do 350 eur. 

Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6 GB / 64 GB (základné info)

Cena: 217 eur

Redmi Note 9 Pro vám za príjemných dvesto eur ponúkne veľký 6,7” Full HD+ displej s odolným sklíčkom Gorilla Glass 5. Vnútri pracuje čipset Snapdragon 720 v kombinácii so 6 GB RAM. Za zmienenú cenovku si môžete kúpiť 64 GB pamäťovú verziu. Ak si však mierne priplatíte, za 238 eur sa ponúka už 128 GB verzia, ktorá sa vzhľadom na cenovku oplatí viac. 

Výbavu uzatvára štvorica fotoaparátov, z ktorých hlavný má 48 Mpix, hlbkový 2 Mpix, ultraširoký 8 Mpix a makro 5 Mpix. Snímač odtlačkov sa presunul na bočnú stenu a dostatok energie zabezpečí 5 020 mAh batéria. Mala by zaručiť, že smartfón vydrží v pohotovosti viac než jeden deň. Príjemným bonusom je samostatný slot na microSD kartu, takže ak ju chcete používať, neprídete o možnosť druhej simky. 

Huawei P30 Lite 6 GB / 256 GB (recenzia)

Cena: 226 eur

Jeden z posledných modelov, ktoré ešte nezastihli problémy s Google službami sa stále ukazuje ako sympatická kúpa. Dostanete natiahnutý 6,15'' Full HD+ displej, čipset Kirin 710, a 4 GB RAM. Z hľadiska výkonu to stačí na to, aby bol systém svižný a fungoval bez nejakých problémov. Je tu trojitý zadný fotoaparát s rozlíšením 48 Mpix, ktorý ponúkne vysokú svetelnosť na úrovni f/1.8 a širokouhlý snímač, čo v tejto triede nie je samozrejmosťou. 

Máte tu odomykanie tvárou, gestá, veľmi malý výrez pre prednú 32 Mpix kameru a slušnú 3340 mAh batériu. Poteší 256 GB úložisko s možnosťou pridať SD kartu. Nenájdete tu však odolnosť voči vode a pri videách sa budete musieť uspokojiť iba s Full HD rozlíšením. 

Samsung Galaxy A51 4 GB / 128 GB (recenzia)

Cena: 249 eur

Za 250 eur dostanete od Samsungu veľmi slušný smartfón strednej triedy. Galaxy A51 má dnes populárny dizajn s natiahnutým 6,5” Full HD+ displejom. Špecialitou štvoritého 48 Mpix fotoaparátu je nahrávanie super stabilizovaného videa, ktoré oceníte pri športových aktivitách. Čakať môžete aj slušné fotky a nahrávanie 4K videí. 

Pri 4K však musíte zabudnúť na stabilizáciu. Je tu tiež slušná 4000 mAh batéria a rôzne softvérové vychytávky od Samsungu. Daňou za ne sú občas pomalé reakcie, pri ktorých zamrzí len 4 GB kapacita RAM. Poteší však čítačka odtlačkov v displeji. 

Poco X3 NFC 6 GB / 128 GB (základné info)

Cena: 262 eur

Značka Poco je u nás menej známa. Skôr než ohrniete nosom vás upokojím, že patrí pod Xiaomi. Model X3 NFC je navrhnutý tak, že vám v ňom za 260 eur nebude chýbať nič dôležité. Základom je veľký 6,7'' Full HD+ displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. O výkon sa stará čip strednej triedy Snapdragon 732, doplnený o 6 GB RAM. Za zmienenú cenovku u nás dostanete 128 GB verziu pamäte. 

Na zadnej strane je štvoritý 64 Mpix fotoaparát, ktorý si poradí s makro zábermi aj rozostrením pozadia pri portrétoch. Výbavu uzatvára silná 5160 mAh batéria a NFC, ktoré Poco spomína už v názve. Niektorým možno bude chýbať podpora bezdrôtového nabíjania. V tejto cenovej kategórii sa však na Poco X3 NFC nedá sťažovať. 

Realme 7 Pro 8 GB / 128 GB (základné info)

Cena: 289 eur

Na rozdiel od Galaxy A51 vám Realme 7 Pro ponúkne až 8 GB RAM, ktoré by sa v kombinácii so Snapdragonom 720 mali postarať o svižné reakcie systému. Je tu 6,4-palcový Super AMOLED displej s pomerom strán 20:9 a rozlíšením Full HD+. Nechýba ani slušný 64 Mpix fotoaparát so snímačom od Sony, ktorý dokáže snímať makro zábery od vzdialenosti 4 cm. 

Smartfón so 4500 mAh batériou dobijete vďaka podpore rýchleho 65 W nabíjania podľa výrobcu na 100 % za 34 minút. Má najnovší Android 10 s nadstavbou Realme UI a čítačku odtlačkov v displeji. Oželieť však budete musieť zvýšenú odolnosť voči vode a bezdrôtové nabíjanie. Za tú cenu je to však stále veľmi dobrá ponuka. 

OnePlus Nord N10 5G 6 GB / 128 GB (základné info)

Cena: 329 eur

Smartfóny od OnePlus sa do našich sŕdc zapísali predovšetkým fajn cenou, rýchlym systémom, výkonným hardvérom a podarenými fotoaparátmi. Model Nord N10 5G je kvôli nižšej cene kompromisom vo viacerých smeroch. Pochvalu si zaslúži aj 6,4-palcový 90 Hz displej s pomerom strán 20:9. Ten ukrýva aj veľmi presnú a rýchlu čítačku odtlačkov. 

O výkon sa stará Snapdragon 690 spolu s 6 GB operačnou pamäťou RAM. Bonusom je tiež podpora sietí 5. generácie, ktorá je v tejto cenovej relácii stále skôr vzácnosťou. 

Sony Xperia 10 II (základné info)

Cena: 349 eur 

Výber uzatvára Xperia 10 II, ktorá sa vďaka poklesu ceny sa tesne zmestila pod našu hranicu. Ide o ľahký smartfón štíhlej konštrukcie, ktorý skvele padne do ruky. Je tu 6” OLED displej, s pomerom strán 21:9 a odolným sklom Gorilla Glass 6. Xperie sú známe tým, že majú dobre vyladený operačný systém a svižné reakcie. 

O výkon sa stará Snapdragon 665. Nevýhodou v tejto cene je však len 4 GB RAM. Sú tu tri fotoaparáty v konfigurácii 12 Mpix hlavný + 8 Mpix teleobjektív + 8 Mpix superširokouhlý. Sony pri nich apeluje na flexibilitu a fotografie v rôznych prostrediach a podmienkach. Plusom je vodeodolnosť IP68, mínusom čítačka odtlačkov, ktorá stále nie je v displeji, ale na bočnej stene.


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu