Tohtoročná developerská konferencia Applu začne 7. júna

Obľúbená vývojárska konferencia WWDC prebehne aj tento rok podobne ako vlani len online. Zúčastniť sa jej však budú môcť bezplatne všetci developeri. Jej súčasťou bude predstavenie nových verzií operačných systémov Applu, ale aj rôzne prednášky a technické poradenstvo.

Apple oznámil dátum svojej Worldwide Developers Conference (WWDC), ktorá sa tento rok uskutoční v dňoch 7. až 11. júna. Rovnako ako vlani aj tento rok prebehne online a všetci vývojári sa jej budú môcť zúčastniť bezplatne. Medzi najzaujímavejšie časti bude patriť predstavenie nových verzií iOS, iPadOS, watchOS, macOS and tvOS.

Vývojári sa môžu tešiť aj na technické poradenstvo a prednášky, zamerané na nové spôsoby pre developerov, vďaka ktorým môžu interagovať s inžiniermi a dizajnérmi. Apple zároveň pokračuje v podpore študentov, ktorí majú radi programovanie. Tento rok ich pozýva na Swift Student Challenge. Úlohou v tejto výzve bude vytvoriť interaktívnu scénu v aplikácii Swift Playgrounds. Je určená na výučbu programovacieho jazyka Swift, ktorá tam funguje interaktívnou a zábavnou formou. 

Každoročné WWDC bolo zároveň dobrým prínosom pre miestnu ekonomiku v San Jose. Prechod na online udalosť pre mesto teda znamená stratu príjmov. Apple preto vyčlenilo 1 milión dolárov na podporu iniciatívy SJ Aspires, ktorá je zameraná na ponuku prospechový štipendií pre študentov z menej rozvinutých štvrtí. 

Zdroj: Apple 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu