ThinkPad X1 Fold: prvý notebook so skladacím displejom na svete

Po smartfónoch s ohybným displejom prišiel na trh aj notebook, ktorý disponuje 13,3-palcovým flexibilným panelom. Po rozložení sa premení na veľký tablet. K dispozícii máte aj dotykové pero a Bluetooth klávesnicu.

ThinkPad X1 Fold je podľa výrobcu koncept, ktorý ilustruje budúcnosť výpočtovej techniky, kde skladacie obrazovky ponúkajú veľký potenciál. Novinka sa dokáže prispôsobiť vašim aktuálnym potrebám.

Základné parametre:
Rozmery 299 x 236 x 11,5 mm (rozložený, 158 x 236 x 27,8 mm (zložený), hmotnosť 999 gramov, procesor Intel CoreTM s technológiou Intel Hybrid, Integrovaná grafika Intel UHD 11th Gen, OS Windows 10 Pro, 13,3” flexibilný QXGA OLED displej, pomer strán 4:3, rozlíšenie 2048 x 1536 b., 8 GB RAM, až 1 TB úložisko, 5 Mpix kamera, 2 x USB-C, 1 x SIM karta, Wi-Fi 6, LTE/5G, Bluetooth 5.1, 50 Wh batéria.

ThinkPad X1 Fold môže byť osobným počítačom, externým monitorom, tabletom aj veľkým poznámkovým blokom, kde si všetko dôležité zapíšete pomocou dotykového pera alebo Bluetooth klávesnice. Použite ho ako knihu na prehliadanie na jednej alebo dvoch obrazovkách. Úplne ho rozložte a môžete pracovať ako na tablete, pričom k dispozícii máte jednu 13,3" obrazovku alebo dve 9,6". 

Pri práci môžete využívať známe aplikácie Microsoftu a prostredie operačného systému Windows 10. Lenovo očakáva, že budúce verzie systému Windows budú pamätať aj na triedu skladacích zariadení a ešte viac vylepšia interakciu. ThinkPad X1 Fold je pripravený na technológiu budúcnosti a ponúka 5G pripojenie. 

Dostupnosť je naplánovaná na tohtoročnú jeseň, cena sa odhaduje na približne 2200 eur. 

Zdroj: lenovo.com/sk
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu