Testujeme Apple iPhone 11 a Watch 5. Pýtajte sa, čo vás zaujíma

Spolu s iPhonmi série 11 prišli na Slovensko aj najnovšie hodinky Applu. Ako správni techno manianci sme ich spolu s novým iPhonom kúpili. A tak pokiaľ nad nimi uvažujete, možno máte zopár otázok.

Zrejme ste už niektorí na našom Facebooku Fony. sk zaregistrovali, že som si po dvoch rokoch s androidom kúpila nový iPhone 11. Po predobjednávke z Telekomu a štvrtkovému telefonátu z call centra operátora sa v piatok u mňa zastavil kuriér, a ja som v rukách držala svoj prvý fialový telefón. 

Purple verzia je v jemnom odtieni fialovej vhodná nielen pre dámy, ale a odvážnych pánov, ktorí majú chuť na netradičnú farbu. Prenos obsahu z Androidu na iOS by mala uľahčiť apka Prechod na iOS, no mne sa ani po viacerých pokusoch nepodarilo Samsung Galaxy Note 9 prepojiť s iPhonom 11 (základné info)

Tak som si telefón nastavila ako nový a zmierila sa s ručným inštalovaním a ladením potrebného softvéru. Celý kolotoč nastavovania iPhonu, prispôsobovania funkcií, sťahovania a prihlasovania aplikácií, mi zabral približne dve hodiny. 

Až keď som bola so svojím iPhonom spokojná, prišli na rad 44 mm Apple Watch 5 (základné info). Ešte predtým som si k jedenástke pripojila inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch Rose Gold (42 mm). Chcem ich občas nosiť na ruke k elegantnejšiemu oblečeniu, predsa len, obdĺžnikový ciferník vo farbe Space Grey s čiernym gumenným remienkom sa hodí skôr k športovému a bežnému oblečeniu.

Aspoň zistím rozdiely vo funkciách medzi hodinkami po pripojení k iPhonu. Prvé overenie: stále sa nedá cez hodinky Samsungu telefonovať, iba oznamujú prichádzajúce hovory. Škoda. 

Apple Watch pre mňa nie sú úplnou neznámou, kedysi som používala prvú a tretiu sériu, neskôr s prechodom na Android som si kúpila spomínané smart hodinky od Samsungu. Prvé dojmy sú zatiaľ podľa očakávania. Na ruke ich takmer necítim, narozdiel od Galaxy Watch, a keďže mávam občas zdravotné ťažkosti, tak oceňujem funkciu EKG, na zvýšený hluk ma upozorní nová apka a vďaka kompasu stále viem, kde je sever. 

Pokiaľ vás niečo na novom iPhone 11 a hodinkách Watch Series 5 zaujíma, opýtajte sa v diskusii pod článkom. Budeme sa snažiť priniesť odpovede buď priamo tu alebo neskôr v kompletnej recenzii. 
 

Diskusia k článku:

Karol Sendrei22.09.2019 - 10:38 Trvalý odkaz

To je škoda,že sa s tými Samsung hodinkami nedá telefonovať 😢 a dá sa aspoň odpovedať na správy?

Profile picture for user Max Hardcore

Páter Kuffa22.09.2019 - 14:59 Trvalý odkaz

zo samsung hodinkami sa neda telefonovat asi preto , lebo to Apple zablokoval. Kolko vydrzia Apple watch 5 bez nabitia ? ako casto sa musia nabíjat ? funguje na nich monitoring počas spánku ? ja mam galaxy Watch a vydrzia bez nabitia 3 dni uplne v pohode. ale zase u Apple watch sa mi paci funkcia EKG , zabíja to ale jednodnova výdrz...

matej22.09.2019 - 16:25 Trvalý odkaz

Zdravim, mna zaujima vsade spominany displej. Je to naozaj az taka zla volba, co sa tyka neho? Ak porovnam moj sucasny iphone 8 plus? A co ma este viacej zaujima je fotoaparat, pretoze ocakavam ze iphone 11 pro bude pecka a preto verim ze 11 nebude daleko od neho 😉

matej22.09.2019 - 16:27 Trvalý odkaz

In reply to by Páter Kuffa

Ta vydrz zabija aj mna, musim uznat ze hodinky od apple su paradne, moznost vyskusania som mal a nepochybujem ze keby dotiahli vydrz na tri-styri dni, bol by to top produkt 🤔

Celá diskusia 20 príspevkov