Tento rok vraj prinesie viacero smartfónov s prednou kamerou pod displejom

Svetové prvenstvo v tomto smere má ZTE Axon 20 5G, ktorý prednú kameru pod displejom dotiahol do riešenia pre komerčné použitie. Teraz by mali byť na rade ďalší veľkí hráči a ich zoznam je naozaj pestrý.

O smartfónoch, ktoré ukončia éru výrezov na prednú kameru v displeji sa už hovorí nejaký čas. Vieme, že svoje patenty má už niekoľko popredných výrobcov. Dokonca sme videli aj prvú komerčne dostupnú lastovičku, o ktorej sme vás informovali v článku ZTE Axon 20 5G s prednou kamerou pod displejom príde na európsky trh 21. decembra

Tento rok by sa k čínskemu výrobcovi mali pridať ďalší. Aspoň to tvrdí známy leaker Ice universe na svojom Twitteri. 

Podľa neho by mali svoje smartfóny s kamerou pod displejom predstaviť Samsung, Oppo, Xiaomi, Vivo, Meizu a znova aj ZTE. V prípade prvých dvoch by sa tak malo stať konkrétne v skladacích modeloch. Xiaomi si vraj svoje riešenie šetrí pre model Mi Mix 4. 

Vivo by malo priniesť vylepšenú kameru pod displejom s modelom NEX 5. Od ZTE sa očakáva nástupca prvej lastovičky v podobe Axon 30. Správy však zatiaľ treba brať až do oficiálneho ohlásenia výrobcami s rezervou. Ak sa potvrdia, máme sa načo tešiť. 

Zdroj: Ice universe


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu