Telekom získal v teste kvality sietí najviac ocenení

Podľa testu analytickej spoločnosti Opensignal získal operátor v rôznych kategóriách až 11 ocenení. Šesť kategórií vyhral ako jediný víťaz a ďalších päť prinieslo spoločné líderstvo.

V aktuálnom reporte analyzoval a hodnotil Opensignal skúsenosti zákazníkov na Slovensku v každej zo štyroch sietí počas 90 dní od 1. novembra 2022 do 29. januára 2023. Report po prvý raz zahrnul aj samostatné merania 5G sietí. 

Telekom získal celkovo šesť víťazstiev. Skúsenosti v hrách ukázali najlepšie merania odozvy, zmeny odozvy či straty paketov. Prvá priečka mu patrí aj v Skúsenostiach v hlasových aplikáciách, ktorá merala kvalitu hovorov v apkách ako WhatsApp, Skype a Facebook Messenger.

Telekomu sa podarilo zvíťaziť v Skúsenosti s rýchlosťou posielania dát, kde dosiahol najvyššie priemerné rýchlosti spomedzi všetkých sietí a zobral si aj víťazstvo za Rýchlosť posielania dát v 5G. Tá dosiahla 2,7-násobok bežnej priemernej rýchlosti uploadu, čo je oproti konkurencii výrazný rozdiel.

Telekom obhájil svoje ceny v kategóriách Core Consistent Quality a Excellent Consistent Quality. Obe kategórie merajú, ako často bola skúsenosť zákazníkov dostatočná pri bežných požiadavkách aplikácií - rýchlosť sťahovania a posielania dát, odozvu, zmenu odozvy, stratu paketov či čas do prvého bytu.   

V iných kategóriách dosiahol Telekom zdieľané víťazstvá s ostatnými operátormi. Medzi nimi je Skúsenosť s rýchlosťou sťahovania dát, Skúsenosť so 4G pokrytím, Skúsenosť s hraním na 5G, Skúsenosť s hlasovými aplikáciami na 5G a Dostupnosť 5G

Kompletné výsledky meraní nájdete na webe Opensignal.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu