Telekom: VoLTE podporuje 99 modelov vrátane značiek Xiaomi a Nokia

Operátor v uplynulých mesiacoch opäť navýšil certifikovanú podporu VoLTE pre množstvo nových zariadení. Aktuálne je prenos hlasu cez dáta k dispozícii už pre 99 modelov od jedenastich výrobcov.

Voice over LTE (VoLTE) prináša niekoľko výhod. Počas hovoru nedochádza k obmedzovaniu nadviazaných dátových spojení, môžete tak vyhľadávať informácie na internete, prípadne vám môže na pozadí bežať online navigácia.

Spojenie hovoru prebieha oveľa rýchlejšie. Telefón na druhej strane začne zvoniť približne do dvoch sekúnd. V porovnaní s bežným telefonátom ide zhruba o trojnásobné zrýchlenie. Zásadným vylepšením je aj vyššia kvalita zvuku v porovnaní s hovorom v 2G alebo 3G sieti. VoLTE umožňuje prenášať širšie zvukové spektrum a efektívne potlačiť ruchy v okolí.

Medzi novinkami s VoLTE nájdeme 14 nových modelov: Xiaomi Mi 9 SE 64 GB, Nokiu 2.2, Nokiu 4.2, Nokiu 9 PureView, Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, Samsung Galaxy Note 10, Galaxy Note 10+, Galaxy A10, Galaxy A70, Motorolu One Macro, One Zoom, Honor 20 a Honor 20 Lite

Kompletný zoznam nájdete na stránke www.telekom.sk. O tom, že službu máte aktívnu, vás môže informovať ikonka VoLTE na displeji telefónu. Stav služby si môžete overiť zaslaním bezplatnej SMS v tvare VOLTE na číslo 12323. Niektoré smartfóny umožňujú povolenie služby priamo v nastaveniach Mobilnej siete. 

Za hovory cez 4G sieť neplatíte žiadne poplatky navyše ani nepoužívate dátové pripojenie. Musíte len splniť niekoľko podmienok:

- nachádzať sa v 4G pokrytí

- používať podporovaný model smartfónu

- mať nainštalovanú najnovšiu verziu operačného systému

- mať nainštalované najnovšie nastavenia operátora (tzv. carrier settings)

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne08.11.2019 - 16:22 Trvalý odkaz

este stale ziadny Oneplus :)

jarpo10.11.2019 - 18:48 Trvalý odkaz

Co z toho, ked to nespristupnia ani pre vsetky pausaly....

branuloo11.11.2019 - 12:06 Trvalý odkaz

Čo z toho, keď TELEKOM nepodporuje VoLTE pre business zákazníkov....

Celá diskusia 3 príspevky