Telekom už má 5G pokrytie takmer pre polovicu populácie Slovenska

Operátor pokračuje v rozširovaní svojej rýchlej dátovej siete piatej generácie a pridal nové lokality najmä na vidieku. Pribudli 3 nové mestá a 50 obcí.

Pokrytie 5G sieťou rozšíril Telekom do troch nových miest: Medzilaborce, Rimavská Sobota (časť), Želiezovce. Pribudlo aj viac než 50 nových obcí: Báč, Bádice, Beniakovce, Blatná na Ostrove, Boheľov, Budimír, Cífer, Čečehov, Dolná Trnávka, Dolná Ždaňa, Dolný Štál, Hliník nad Hronom, Chmiňany, Chminianska Nová Ves, Chminianske Jakubovany, Chrastné, Jarok, Kajaľ, Kľačany, Kráľovce, Kráľovičove Kračany, Krížovany, Kysak, Lehôtka pod Brehmi, Lúč na Ostrove, Ľudovítová, Macov, Medzev, Obišovce, Padáň, Pastuchov, Pata, Ploské, Podhorany, Poproč, Rokytovce, Sikenica, Solčany, Šalov, Štós, Topoľnica, Trebejov, Trnávka, Trnovec nad Váhom, Vajkovce, Veľká Paka, Veľké Zálužie, Veľký Kýr, Vieska, Výčapy-Opatovce, Zalužice, Zavar a Zbehy.

Spolu je 5G sieť Telekomu už v 65 mestách a 273 obciach Slovenska, pričom niektoré mestá sú pokryté čiastočne. Celkovo tak pokrýva 47 % populácie.

Na využívanie rýchlej siete potrebujete byť v pokrytí 5G, mať podporovaný 5G smartfón a kompatibilnú SIM kartu. Aktuálne používanú SIM kartu meniť nemusíte, bude fungovať aj v sieti piatej generácie.

Slovakia 4G/5G map:

Zdroj: Telekom

Diskusia k článku:

Začať diskusiu