Telekom spustil pilotnú prevádzku internetu v lietadle

Počas letu si u vybraných leteckých spoločností môžu zákazníci telekomu užívať bezplatné internetové pripojenie.

Od dnešného dňa môžete pri ceste tromi leteckými spoločnosťami četovať cez Messenger alebo čítať online správy na webe pokojne aj v desaťkilometrovej výške. 

Telekom spustil Internet v lietadle Beta. Bezplatne je k dispozícii do 29. 2. 2020 v mobilnej aplikácii operátora. Využiť ho môžu všetci zákazníci, ktorí majú v apke minimálne jeden paušál alebo produkt pevnej siete. 

Ešte pred odletom musíte službu v aplikácii zapnúť a nakonfigurovať. V lietadle zvolíte letový režim, spustíte Telekom aplikáciu a v časti Internet v lietadle Beta vyberiete spoločnosť, ktorou letíte. 

Dáta môžete zdieľať z mobilu na ešte jednom zariadení, napríklad na notebooku. Maximálna prenosová rýchlosť 600 kbps je určená na surfovanie, e-maily a čet. Na streamovanie online videí zabudnite. Prístup k internetu v rámci služby je dátovo a časovo neobmedzený, a dostupný len pri letoch v rámci Európy. 

Na využívanie internetu v lietadle potrebujete mať nainštalovanú aktualizovanú aplikáciu pre Android alebo iOS s číselným označením 15.8.1 alebo novšiu. Internet je dostupný zatiaľ u troch prepravcov: Eurowings, Lufthansa a Austrian Airlines

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu