Telekom spustil novú kampaň. Spoločnosť by mal spájať vzájomný #rešpekt, nie urážky a neúcta

Poznáte to najmä zo sociálnych sietí, na ktoré sa pripájame pomocou internetu. No ani žiadny smartfón s rýchlym 5G pripojením spoločnosť nespojí, ak v nej chýba úcta, tolerancia a vzájomný rešpekt.

Naša spoločnosť je rozdelená. Napriek novým technológiám, ktoré ju dokážu spojiť rýchlejšie než kedykoľvek predtým. Čo sa stane na druhej strane zemegule, dnes vieme v priebehu pár minút. Kedysi sa k nám správy a informácie dostávali aj s niekoľkodňovým oneskorením. 

Pomocou smartfónu a klávesnice počítača však niektorí vedia hlavne útočiť na druhých, písaním nenávistných komentárov si vybíjajú vlastnú frustráciu a nespokojnosť so životom ventilujú urážkami, zosmiešňovaním a hejtovaním všetkého, s čím nesúhlasia. Zo spoločnosti sa vytráca rešpekt.

Telekom sa rozhodol skúsiť túto negatívnu črtu spoločnosti zvrátiť alebo aspoň minimalizovať, a spustil nový komunikačný koncept, v ktorom hlavným posolstvom je #rešpekt. Nechce sa pritom zamerať iba svojich zákazníkov a služby, ale osloviť celú spoločnosť.

Kampaň #respekt odštartoval spolu so šiestimi osobnosťami, ktoré sa stretávajú s disrešpektom v určitej oblasti:

- herec Victor Ibara – tolerancia: "Rešpekt je tolerancia, uprednostnenie lásky pred ubližovaním a uvedomenie si sily empatie."

- tatérka Ivana Beláková s partnerkou Veronicou – prijatie: "Rešpekt je prijatie a láska k druhým. Verím, že sme všetci stvorení s cieľom a hodnotou."

- emeritný biskup Róbert Bezák – láska k blížnemu: "To, čo určuje hodnotu každého z nás ešte viac ako inteligencia, je schopnosť empatie."

- influencer a standup komik Bekim Aziri – ohľaduplnosť: "Rešpektovať znamená byť ohľaduplný, nemať predsudky a mať otvorenú myseľ aj srdce pre všetkých dobrých ľudí."

- komička Simona Salátová – slušnosť: "Rešpekt je spôsob, akým každý človek prejavuje svoju ľudskosť, slušnosť a schopnosť ľúbiť."

- dôchodkyňa a influencerka Blue Grandma – úcta: "Rešpekt pre mňa znamená úctu a slušnosť voči všetkému živému."

Telekom sa rozhodol spolupracovať aj s internetovými Elfmi. Ide o projekt, v rámci ktorého Elfovia každý deň bojujú proti dezinformáciám a vulgarizmom na internetových diskusiách. Jedným z miest, kde sa nenávisť prejavuje často, sú diskusie u neziskových organizácií. Prekvapenie? Ani nie, veď niektorí Slováci závidia aj chorobu. 

Rešpekt k druhým vás nič nestojí. Kým nabudúce niečo alebo niekoho hneď odsúdite, prípadne vypustíte "jedovatú slinu" len preto, že ten druhý je iný a nezapadá do vašich predstáv, skúste sa zastaviť a uvedomiť si, že toto nie je cesta, ako urobiť našu spoločnosť lepšou a krajšou, takou, v ktorej sa bude dobre žiť. #rešpekt voči všetkým, ktorí to dokážu. 

Zdroj: Telekom

 

 

 

 

Diskusia k článku:

Miro14.02.2023 - 10:07 Trvalý odkaz

Ako by povedal Ali G: R35P3KT

Celá diskusia 1 príspevok