Telekom prináša rozprávkovú sériu Máša a medveď aj edukatívne videá

Školy ešte stále nefungujú v normálnom režime, a tak rodičom možno príde vhod nový obsah. Mladším deťom ponúka operátor obľúbenú rozprávku, starší žiaci môžu využiť niektoré z videí, ktoré kopírujú školské osnovy pre druhý stupeň základných škôl.

Telekom pridal, alebo postupne ešte pridá, do Videopožičovne mobilnej televízie Magio Go a Digitálnej televízie Magio TV nový bezplatný obsah určený predškolákom aj starším žiakom. 

Od 1. júna postupne pribudnú tri série kultovej animovanej rozprávky Máša a medveď. Ide o 3D animovanú rozprávku o príhodách nezbedného dievčatka Máši a medvedíka Míšu, bývalého cirkusového artistu. Je určená pre predškolské a mladšie školské deti vo veku od 5 do 9 rokov. Prvú sériu pozostávajúcu z dvanástich častí môžu sledovať všetci televízni zákazníci Telekomu zadarmo.

V bezplatnej sekcii Videotéky Magio TV a Magio Go pribudne aj približne 40 epizód edukatívnych videí z predmetov matematika, fyzika, geografia a biológia, pričom tieto náučné videá kopírujú školské osnovy pre druhý stupeň základných škôl.  

Videá graficky pokročilým spôsobom približujú tie najdôležitejšie časti učebnej látky. Okrem iného deti získajú poznatky na tému "Archimedovho zákona a hydrostatiky" vo fyzike, tému "Uhol a jeho veľkosť" v matematike, "Cirkulácia vody" v geografii či množstvo tém spojených s ľudským telom v predmete biológia. 

Celý cyklus vznikal v úzkej súčinnosti s učiteľmi na príslušnom stupni základných škôl.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu