Telekom Predplatenka už umožňuje registráciu použitím tvárovej biometrie

Predplatenú kartu Telekomu si môžete kúpiť nielen cez e-shop a v predajniach operátora, ale tiež u vybraných obchodných partnerov. Na aktiváciu Predplatenky bude stačiť overenie pomocou tvárovej biometrie.

Aj pri kúpe predplatenej karty potrebujete na Slovensku zadávať svoje identifikačné údaje a číslo (slovenského) občianskeho preukazu, aby bola konkrétna SIM karta spárovaná s konkrétnym človekom. Vaša totožnosť sa overovala buď priamo na predajni alebo vyplnením osobných údajov v internetovom obchode operátora a po doručení kuriérom ste podpisovali dokumenty.

Najnovšie budete môcť využiť tvárovú biometriu a overenie vašej totožnosti prebehne pohodlne napríklad u vás v obývačke. Potrebovať budete novú SIM kartu vloženú v smartfóne alebo tablete, svoj občiansky preukaz a internetové pripojenie. 

Aktivácia cez tvárovú biometriu je jednoduchá a prebieha v niekoľkých krokoch:

  • Najprv nasnímate QR kód zo zadnej strany obalu Predplatenky alebo naštartujete proces na webe https://www.telekom.sk/registracia-karty
  • Potom nasnímate dlhší čiarový kód z obálky (pri IMEI čísle)
  • V ďalšom kroku zadáte e-mailovú adresu, telefonický kontakt na potvrdzujúcu SMS a potvrdíte súhlas so spracovaním biometrických údajov
  • Na overenie identity nasnímate prednú a potom aj zadnú stranu občianskeho preukazu
  • A nakoniec nasnímate svoju tvár. Dôležité je dostatočné svetlo i ostrosť obrazu, v opačnom prípade bude potrebné opakovanie snímania

Ak je registrácia úspešná, príde vám potvrdzujúca SMS správa, že registrácia prebehla v poriadku a prvým hovorom aktivujete SIM kartu.  

Registrácia Predplatenky pomocou tvárovej biometrie je k dispozícii od 25. apríla 2023 a vzťahuje sa na SIM karty zakúpené u obchodných partnerov ako napríklad GG Tabak či v dnešnom vydaní denníka SME. Opetrátor bude postupne rozširovať technológiu aj na ďalšie typy SIM kariet a partnerov.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu