Telekom pokryl 5G sieťou ďalšie mestá a obce. Dostupná je pre 40 % populácie

Operátor sa pochválil novinkami v dostupnosti siete piatej generácie. Počet pokrytých miest prekročil 50, za posledných šesť mesiacov stúpol až štvornásobne.

Telekom pokračuje v expanzii 5G siete do nových lokalít, pričom pokryl pokryté všetky krajské mestá a ich okolie. Posledným pokrytým krajským mestom na 5G mape je Banská Bystrica. V uplynulých dňoch navyše operátor pokryl aj ostatné časti Prešova. Expandoval aj do Banskej Štiavnice, Levíc (časť mesta a okolie), Ružomberka a Stupavy. Pokrytie pribudlo i v Dubnici nad Váhom.

Telekom rozšíril 5G sieť aj na vidieku. V aktuálnej vlne pribudlo 21 obcí: Badín, Bohdanovce nad Trnavou, Boleráz (časť Klčovany), Družstevná pri Hornáde, Horné Pršany, Iliaš, Kostoľany nad Hornádom, Košolná, Kráľová, Lietavská Lúčka, Ľubotice, Mochovce, Mýtne Ludany, Rakytovce, Ratnovce, Ruská Nová Ves, Sokoľ, Suchá nad Parnou, Šelpice, Teriakovce, Zvončín.

5G sieť Telekomu je tak už k dispozícii v 52 mestách a 124 obciach Slovenska. V ponuke má operátor viac než 70 modelov smartfónov s podporou 5G.

Na využívanie rýchlej siete potrebujete byť v pokrytí 5G, mať podporovaný 5G smartfón a kompatibilnú SIM kartu. Aktuálne používanú SIM kartu meniť nemusíte, bude fungovať aj v sieti piatej generácie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu