Telekom pokryl 5G sieťou ďalšie mestá a obce

Tohtoročná druhá várka lokalít s 5G pokrytím zahŕňa aj turistické miesta. Dostupnosť siete piatej generácie presiahla stovku obcí.

Pokrytie 5G sieťou sa rozšírilo do ôsmich nových miest. V prvom rade je pokryté krajské mesto Prešov, medzi ďalšie mestá patria Bardejov, Ilava, Rajec, Stará Ľubovňa a Žarnovica. Na Považí pribudlo aj čiastočné pokrytie do Dubnice nad Váhom (časť Prejta) a Piešťan. Vo Vysokých Tatrách pribudlo 5G v Tatranskej Lomnici.

Možnosť využívať 5G od Telekomu dostali aj viaceré obce pri pokrytých mestách či nových lokalitách: Abranovce, Bohunice, Dulova Ves, Haniska, Huncovce, Jasenové, Lukavica, Pruské, Stará Lesná, Veľká Lomnica a Záborské.

Spolu je 5G sieť Telekomu dostupná už v 47 mestách Slovenska, pričom niektoré sú pokryté čiastočne. Pokrytie presiahlo stovku obcí, aktuálne ich počet stúpol na 103. 

Na využívanie rýchlej siete potrebujete byť v pokrytí 5G, mať podporovaný 5G smartfón a kompatibilnú SIM kartu. Aktuálne používanú SIM kartu meniť nemusíte, bude fungovať aj v sieti piatej generácie.

Zdroj: Telekom

Diskusia k článku:

Začať diskusiu