Telekom podporuje VoLTE už na 84 zariadeniach

Operátor v uplynulých mesiacoch navýšil certifikovanú podporu VoLTE pre ďalšie zariadenia vrátane novej série Samsung Galaxy A, radu Huawei P30 a nechýbajú ani novinky od Motoroly či Sony.

Voice over LTE (VoLTE) prináša niekoľko výhod. Počas hovoru nedochádza k obmedzovaniu nadviazaných dátových spojení, môžete tak vyhľadávať informácie na internete, prípadne vám môže na pozadí bežať online navigácia.

Spojenie hovoru prebieha oveľa rýchlejšie. Telefón na druhej strane začne zvoniť približne do dvoch sekúnd. V porovnaní s bežným telefonátom ide zhruba o trojnásobné zrýchlenie. Zásadným vylepšením je aj vyššia kvalita zvuku v porovnaní s hovorom v 2G alebo 3G sieti. VoLTE umožňuje prenášať širšie zvukové spektrum a efektívne potlačiť ruchy v okolí.

Medzi nové modely, ktorých majitelia si môžu užívať výhody technológie VoLTE patria: Samsung Galaxy A20e, Galaxy A40, Galaxy A80, Galaxy M20, Galaxy Xcover 4s, Huawei Y6 2019, Alcatel 1X 2019, Motorola One Vision, Cat B35 a Sony Xperia 1

O tom, že službu máte aktívnu, vás môže informovať ikonka VoLTE na displeji telefónu. Stav služby si môžete overiť zaslaním bezplatnej SMS v tvare VOLTE na číslo 12323. Niektoré smartfóny umožňujú povolenie služby priamo v nastaveniach Mobilnej siete. Kompletný zoznam nájdete na stránke www.telekom.sk.

Komerčnú prevádzku VoLTE odštartoval Telekom už pred dvomi rokmi. Za hovory cez 4G sieť neplatíte žiadne poplatky navyše ani nepoužívate dátové pripojenie. Musíte len splniť niekoľko podmienok:

- nachádzať sa v 4G pokrytí

- používať podporovaný model smartfónu

- mať nainštalovanú najnovšiu verziu operačného systému

- mať nainštalované najnovšie nastavenia operátora (tzv. carrier settings)

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

jarpo07.08.2019 - 11:17 Trvalý odkaz

,,Vazeny zakaznik, pre toto telefonne cislo zatial nie je mozne zriadit sluzbu VoLTE. Sluzba je dostupna len pre Happy pausaly. Telekom"

Uz by ste mohli konecne do podobnych clankov uvadzat, ze volte je iba pre happy pausaly.

Profile picture for user Martin Banaš

Martin Banaš13.08.2019 - 12:31 Trvalý odkaz

Ja uz mam aktivne volte hovory (hd volania) ale na displayi nemam ikonku volte (galaxy A40 - telekom) 😪

Lenka Ivančíková13.08.2019 - 12:52 Trvalý odkaz

In reply to by Martin Banaš

Ikonka nie je podstatna iba zabera miesto na displeji, podstatna je dostupnost technologie. :)

Celá diskusia 5 príspevkov