Telekom podporuje VoLTE už na 142 zariadeniach

Počet podporovaných telefónov sa neustále rozrastá. Aktuálne pribudol do portfólia VoLTE telefónov ďalší výrobca - TCL.

Počet výrobcov a značiek sa tak vyšplhal na dvanásť. Za uplynulé tri mesiace pridal Telekom podporu pre ďalších 12 modelov s VoLTE:
- Alcatel 3088X
- Cat S42
- Honor 8S 2020
- Huawei P40 Pro
- Huawei P40 lite
- Motorola Edge
- Samsung Galaxy A21s
- Samsung Galaxy M21
- Sony Xperia L4 
- TCL 10 L 
- Xiaomi MI Note 10 lite
- Redmi Note 9 Pro 

Voice over LTE (VoLTE) prináša niekoľko výhod. Počas hovoru nedochádza k obmedzovaniu nadviazaných dátových spojení, môžete tak vyhľadávať informácie na internete, prípadne vám môže na pozadí bežať online navigácia.

Spojenie hovoru prebieha oveľa rýchlejšie. Telefón na druhej strane začne zvoniť približne do dvoch sekúnd. V porovnaní s bežným telefonátom ide zhruba o trojnásobné zrýchlenie. Zásadným vylepšením je aj vyššia kvalita zvuku v porovnaní s hovorom v 2G alebo 3G sieti. VoLTE umožňuje prenášať širšie zvukové spektrum a efektívne potlačiť ruchy v okolí.

O tom, že službu máte aktívnu, vás môže informovať ikonka VoLTE na displeji telefónu. Stav služby si môžete overiť zaslaním bezplatnej SMS v tvare VOLTE na číslo 12323. Niektoré smartfóny umožňujú povolenie služby priamo v nastaveniach Mobilnej siete. Kompletný zoznam nájdete na stránke www.telekom.sk.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

branuloo11.08.2020 - 22:07 Trvalý odkaz

všetko pekné, až na nepodporu VoLTE pri bussiness paušáloch...
pre mňa je toto nepochopiteľné....

Celá diskusia 1 príspevok