Telekom podporuje VoLTE už na 130 zariadeniach

Certifikáciou prešiel aj nový iPhone SE, celý rad Motorola Moto G8, séria Galaxy A od Samsungu aj véčková Nokia 2720 Flip. Aktuálne môžete využívať prenos hlasu cez dáta na zariadeniach od 11 výrobcov.

Voice over LTE (VoLTE) prináša niekoľko výhod. Počas hovoru nedochádza k obmedzovaniu nadviazaných dátových spojení, môžete tak vyhľadávať informácie na internete, prípadne vám môže na pozadí bežať online navigácia.

Spojenie hovoru prebieha oveľa rýchlejšie. Telefón na druhej strane začne zvoniť približne do dvoch sekúnd. V porovnaní s bežným telefonátom ide zhruba o trojnásobné zrýchlenie. 

Zásadným vylepšením je aj vyššia kvalita zvuku v porovnaní s hovorom v 2G alebo 3G sieti. VoLTE umožňuje prenášať širšie zvukové spektrum a efektívne potlačiť ruchy v okolí. 

Za uplynulých šesť mesiacov pribudla certifikovaná podpora VoLTE pre vyše tridsať nových zariadení:
- Alcatel 1S 2020
- Apple iPhone SE (2020) 
- Cat S52 
- Honor 9X a 9X lite
- Huawei Y6S a Nova 5T
- LG K40S a K41S
- celý rad Motorola G8 vrátane G8 Power a G8 Power lite + viaceré open market modely Motoroly
- Nokia 2720 Flip a Nokia 2.3 
- Samsung Galaxy A41, A51, A71, celý rad S20 aj Galaxy Z Flip
- Sony Xperia 5
- Xiaomi MI Note 10 a Redmi Note 8T

O tom, že službu máte aktívnu, vás môže informovať ikonka VoLTE na displeji telefónu. Stav služby si môžete overiť zaslaním bezplatnej SMS v tvare VOLTE na číslo 12323. Niektoré smartfóny umožňujú povolenie služby priamo v nastaveniach Mobilnej siete. Kompletný zoznam nájdete na stránke www.telekom.sk.

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu