Telekom Magio pláž - bez slamky piješ rýchlejšie

Aj takýmto sloganom z nadpisu článku sa chce svojim návštevníkom prihovárať tohtoročná Magio pláž. Namiesto magentovej tentoraz prevláda zelená farba.

Obľúbený projekt, ktorý na Tyršovom nábreží už po trinástykrát privítal svojich prvých návštevníkov, prichádza tento rok s úplne novým konceptom zameraným na zodpovednosť k životnému prostrediu. 

Eko pláž nemá byť len marketingovou frázou, ale reálnym prístupom k "životu bez odpadu". Návštevníci Magio pláže si svoj drink vychutnajú buď bez plastovej slamky, alebo si budú môcť zakúpiť jej ekologickejšiu alternatívu - papaierovú slamku

Nenájdete tu ani jednorazové nerecyklovateľné plasty, piť budete zo zálohovaných pohárov. Na kompostovateľný riad, príbory a zvyšky jedál sú určené špeciálne nádoby na bioodpad. Ten sa prostredníctvom spracovania v elektrickom kompostéri a v bioplynovej stanici premení na elektrickú energiu. 

Odhadom by sa tak malo počas trvania Magio pláže vyprodukovať až 13200 kWh elektrickej energie, čo predstavuje napríklad zohriatie vody pre približne 792 000 šálok kávy alebo kompletné pokrytie elektrickej energie pre približne 264 domácností na 1 mesiac. 

Menej stavebného odpadu vzniklo vďaka použitiu novej architektúry. Magio pláž je napájaná z alternatívnych zdrojov energie pomocou solárnych kolektorov a fotovoltických panelov, a znížil sa aj vizuálny smog. V úplne nových prevádzkach street food  značiek s občerstvením nájdete aj bezobalové nanuky Marinela. 

Tradične nebude chýbať bohatý kultúrny program, športové aktivity, zaujímavé panelové diskusie, prednášky ani workshopy na aktuálne témy. Samozrejmosťou je bezplatné Wi-Fi pripojenie

Kto chce byť pravidelne informovaný o novinkách, podujatiach alebo si bude chcieť zarezervovať športovisko, nemala by mu v mobile chýbať apka Magio pláž. Aktuálnu verziu si stiahnete do telefónu s Androidom, používatelia iOS si na tohtoročný variant ešte musia počkať. Všetky podrobnosti nájdete aj na webe www.magioplaz.sk a Facebookovej stránke

Brány Magio pláže sú tento rok otvprené od 14. júna do 1. septembra 2019.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu